Facebook Twitter Email Pinterest

Kilpailijat janoavat Vartti SM-rallin voittoa

26.08.2009 / Kilpailijat janoavat Vartti SM-rallin voittoa

Ralli SM -sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu, Vartti SM-ralli, ajetaan tulevana viikonloppuna Keravalla. Suomen eteläisin kilpailu haastaa kuljettajat lähes täysin uusitulla reitillä ja nopeilla teillä. Kilpailuun lähdetään nelivetoisten luokassa Jari Ketomaan johdossa ja kaksivetoisten luokassa Joonas Lindroosin komennuksessa.

Nelivetoisten luokkaa SM-pisteissä johtava Jari Ketomaa on valmiina lauantain koitokseen. Ketomaa povaa SM Vartti-rallista jälleen kovatasoista kilpailua, mutta lähtee silti ajamaan täysillä voitosta.

- SM-taistelun tilanne on jännittävä. Odotamme jälleen tiukkaa kisaa, mutta meidän tilannetta helpottaa hieman SM-pistejohto. Lähdemme ajamaan normaaliin tapaan, mutta voittamisen pakkoa meillä ei enää varsinaisesti ole. Varmistelemaan emme kuitenkaan rupea, Ketomaa kertoo.

Nelivetoisten SM-pisteissä toista sijaa pitää hallitseva suomenmestari Juha Salo ja kolmatta Kristian Sohlberg.

Lindroosilla selkeä tavoite

Kaksivetoisten- ja Nuorten SM-taistoa reilusti johtavalla Lindroosilla on mahdollisuus varmistaa suomenmestaruus Vartti SM-rallissa. Helpolla Lindroos ei varmasti pääse, sillä haastajina hänellä on SM-pisteissä toisena ajava Anssi Tawast ja kolmantena loppukautta kohden petrannut Kalle Pinomäki.

- Viime vuonna meiltä meni Keravalla rengas ja sen vuoksi kisa ei mennyt aivan nappiin. Uskon, että Pinomäki ja Hautamäki tarjoavat viime vuoden tapaan kovimman vastuksen - mutta pääasia silti, että voitamme Tawastin, Lindroos virnistää.

- Auto on tässä vaiheessa tuttu ja sillä on ajettu paljon eli sen puolesta Keravalla ei pitäisi olla ongelmia. Jos vain pystymme ajamaan kolme pistettä enemmän kuin Tawast, niin olemme varmistaneet sekä kaksivetoisten että Nuorten suomenmestaruuden. Silloin kauden viimeisestä osakilpailusta ei tarvitsisi enää stressata, Joonas Lindroos pohtii.

Vartti SM-ralli starttaa lauantaina 29.8.2009 kello 10.01, ja maaliin saavutaan noin kello 17.30. Sekä kilpailun lähtö että maali sijaitsevat Keravan torilla.Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa