Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

27.08.2009 / Juha Salo

Seitsemän viikon tauko Ralli SM -sarjassa on päättymässä. Lauantaina kamppaillaan suomenmestaruuspisteistä kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Keravalla. Nelivetoisissa titteliä puolustava Juha Salo on 28 pisteen päässä Jari Ketomaan kärkipaikasta, mutta Mitsubishi Ralliart Finlandia edustava kuljettaja ei ole luovuttanut.

- Pisteitä on jaossa vielä paljon. Ja kun moottoriurheilusta on kysymys, voihan sitä tulla epäonnea muillekin. Keravalla mennään niin lujaa kuin vain osataan, Salo lataa.

- Ennen ei kannata luovuttaa, kun on vielä toivoa, Salon kartanlukija Mika Stenberg hymyilee.

Karkkilasta kotoisin olevalle autokunnalle pari viimeistä vuotta rallin SM-kalenteriin kuulunut osakilpailu ei ole osoittanut antavan kotikenttäetua, sillä Salo ja Stenberg ovat sijoittuneet kilpailussa viidenneksi ja seitsemänneksi. Viime vuonna kaksikko piti yllä kärkivauhtia, mutta tekninen ongelma pilasi Salon kilpailun alkumetreillä.

- Kun kilpailun pisin erikoiskoe vielä peruttiin ja sitä myöten monta tärkeää kilometriä jäi ajamatta, meillä ei ollut mahdollisuutta parantaa sijoitusta. Ei Kerava ole kuitenkaan meille sen vaikeampi kilpailu kuin muutkaan rallit, kuljettaja miettii.

Sekä vuonna 2007 että 2008 Salo on startannut matkaan ykkösautona. Tällä kertaa Salo ja Stenberg nähdään reitillä lähtönumerolla 2. Kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joista suurinta osaa ei ole ajettu aiemmin Keravan SM-rallissa. Vauhdikkaaksi luonnehdittu reitti sopii kuljettajalle sekä Lancer EVO X -autolle. Mitsubishin tuorein versio on kauden mittaan osoittanut kasvavaa nopeuttaan.

- Valkeakoskelta Kouvolaan auto on parantanut vauhtiaan 0,2-0,3 sekuntia kilometrillä. Kouvolan jälkeen ajetut testit ovat tuoneet itseluottamusta, sillä auto on nyt helpommantuntuinen ajettava. Kehitystyö ottaa kuitenkin oman aikansa, mutta taas olemme piirua lähempänä sitä, minkälainen auton tulisi olla.

Salo ja Stenberg lähtevät hakemaan autolle ensimmäistä ja mestaruustaistelun kannalta tärkeää voittoa. Kamppailu starttaa Keravalta lauantaina klo 10.01.

- Ehjällä suorituksella ja vähän kovemmalla puristuksella kuin aiemmin, voitto on aivan mahdollinen, Salo päättää.

Tiedotus:
Mari & Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus (at) saloracing.com
www.saloracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa