Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

27.08.2009 / Juha Salo

Seitsemän viikon tauko Ralli SM -sarjassa on päättymässä. Lauantaina kamppaillaan suomenmestaruuspisteistä kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Keravalla. Nelivetoisissa titteliä puolustava Juha Salo on 28 pisteen päässä Jari Ketomaan kärkipaikasta, mutta Mitsubishi Ralliart Finlandia edustava kuljettaja ei ole luovuttanut.

- Pisteitä on jaossa vielä paljon. Ja kun moottoriurheilusta on kysymys, voihan sitä tulla epäonnea muillekin. Keravalla mennään niin lujaa kuin vain osataan, Salo lataa.

- Ennen ei kannata luovuttaa, kun on vielä toivoa, Salon kartanlukija Mika Stenberg hymyilee.

Karkkilasta kotoisin olevalle autokunnalle pari viimeistä vuotta rallin SM-kalenteriin kuulunut osakilpailu ei ole osoittanut antavan kotikenttäetua, sillä Salo ja Stenberg ovat sijoittuneet kilpailussa viidenneksi ja seitsemänneksi. Viime vuonna kaksikko piti yllä kärkivauhtia, mutta tekninen ongelma pilasi Salon kilpailun alkumetreillä.

- Kun kilpailun pisin erikoiskoe vielä peruttiin ja sitä myöten monta tärkeää kilometriä jäi ajamatta, meillä ei ollut mahdollisuutta parantaa sijoitusta. Ei Kerava ole kuitenkaan meille sen vaikeampi kilpailu kuin muutkaan rallit, kuljettaja miettii.

Sekä vuonna 2007 että 2008 Salo on startannut matkaan ykkösautona. Tällä kertaa Salo ja Stenberg nähdään reitillä lähtönumerolla 2. Kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joista suurinta osaa ei ole ajettu aiemmin Keravan SM-rallissa. Vauhdikkaaksi luonnehdittu reitti sopii kuljettajalle sekä Lancer EVO X -autolle. Mitsubishin tuorein versio on kauden mittaan osoittanut kasvavaa nopeuttaan.

- Valkeakoskelta Kouvolaan auto on parantanut vauhtiaan 0,2-0,3 sekuntia kilometrillä. Kouvolan jälkeen ajetut testit ovat tuoneet itseluottamusta, sillä auto on nyt helpommantuntuinen ajettava. Kehitystyö ottaa kuitenkin oman aikansa, mutta taas olemme piirua lähempänä sitä, minkälainen auton tulisi olla.

Salo ja Stenberg lähtevät hakemaan autolle ensimmäistä ja mestaruustaistelun kannalta tärkeää voittoa. Kamppailu starttaa Keravalta lauantaina klo 10.01.

- Ehjällä suorituksella ja vähän kovemmalla puristuksella kuin aiemmin, voitto on aivan mahdollinen, Salo päättää.

Tiedotus:
Mari & Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus (at) saloracing.com
www.saloracing.com

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa