Facebook Twitter Email Pinterest

Anssi Tawast

31.08.2009 / Anssi Tawast

Kauden 2009 ratkaisun hetket Ralli SM -sarjassa olivat käsillä, kun sarjan 6. osakilpailu starttasi Keravalla viime lauantaina. SM2- etuvetoluokan osalta suunnitelmat olivat selvillä kahden kärkikuljettajan osalta. Joonas Lindroosin tähtäimenä oli varmistaa lopullinen kärkipaikka sarjassa jo ennen viimeistä osakilpailua. Suurin piirtein samaa tähtäintä kakkospaikan osalta tavoittelivat myös Citroen-kaksikko Anssi Tawast ja Mika Leistiö. Sarjan kolmospaikan osalta kamppailu oli auki vielä monen kuskin osalta.

Jyväskylän miesten valmistautuminen kilpailuun oli normaalia rauhallista toimintaa. Kalustossa ei ole koko kaudella esiintynyt juuri mitään ongelmaa. Tälläkin kertaa kalusto oli iskussa jo hyvissä ajoin. Nuottipäivä Myrskylän suunnan tiestöllä sujui hyvin, vaikka mieltä ei lämmittänyt erikoiskokeiden törkeän vauhdikkaat luonteet.

Lauantaina päästiin sitten tositoimiin. Hieman kosteahko tienpinta, mutta muuten erinomaiset olosuhteet pistetaistoon. Avauspätkän motto oli ottaa hyvä tuntuma koko päivälle ja jatkaa siitä, mihin Kouvolassa jäätiin. Kuitenkin kahden viikon ajotauko teki pienet tepposet ja pätkällä kuljettaja teki useita ajovirheitä. Kolme risteystä miten sattuu ja epävarma ajotuntuma tekivät pätkästä ehkäpä tämän kauden vaikeimman. Maalissa tappiota pohjat kirjanneeseen Joonas Lindroosiin 11 sekuntia.

Kakkosella ja kolmosella saatiin hieman otetta paremmin haltuun ja ensimmäiseen huoltoon päästiin säätämään alustan asetuksia sijalla 4. Eroa kuitenkin kärkeen oli kertynyt 17,1 sekuntia.

Päivän keskilenkki oli huomattavasti aamua vakaampaa etenemistä ja varsinkin ek6 tuli ajollisesti kohtuu puhtailla papereilla. Huomioitavaa oli se, että vaikka ennakolta pelättiin pikkukoneen suorituskykyä näin nopeilla teillä, ei se osoittautunut ongelmaksi. Erikoiskokeen 5. maalipään risteyksessä vetoakselinsa rikkonut kisaa johtava Joonas Lindroos joutui ajamaan vielä yhden pätkän ennen huoltoa pudottaen hänet kauas kärjen taakse. Johtopaikan otti kovimman vastuksen tässä ja Kouvolan kilpailussa antanut Ville Hautamäki myös Honda Civicillä.

Päivän kahdella viimeisellä erikoiskokeella varmistuivat sijoitukset lopputuloksiin. Ville Hautamäen viedessä voiton ja Kalle Pinomäen kurvatessa Renault Cliolla kakkospaikalle. Me taasen pääsimme tuulettamaan kauden viidettä podium -sijoitusta. Kauden tasainen sarja hämmentää hieman jo allekirjoittanuttakin, huonoin sijoitus 4. Asiat ovat mennet suorastaan enemmän kuin putkeen.

Keravan sijoituksella varmistimme Sm-sarjan avauskaudelta uudella hienolla kalustolla hopeamitalit. Tulos on siis paljon enemmän kuin ennen kautta osattiin kuvitella. Viimeiseen kilpailuun lähdemmekin täysin puhtaalta pöydältä. Joonas kurvailee 12 pisteen etumatkalla ja viimeisessä osakilpailussa jaossa on jälleen korotetut 24 pistettä. Citikka-miehet ja koko Toofastracing kurvaavatkin Hyvinkään haastavaan päätös osakilpailuun syyskuun lopussa hymyssä suin ja vailla paineita.

Lisätietoja:
Anssi Tawast
050 341 5000

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa