Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Luostarinen

25.09.2009 / Tommi Luostarinen

Ralliautoilun SM-sarjassa rivakassa vauhdissa oleva Tommi Luostarinen haluaa päättää ralliautoilun SM-urakan kilpailukauden parhaimpaan suoritukseen. Keltasinisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla kilpaileva Luostarinen kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa suuntaavat SM Finnsco ralliin huolellisesti valmistautuneena. Kilpailua edeltäneistä testeistä löytyi lisää vauhtia jo entuudestaan ripeään kyytiin.

Kaksipäiväisessä, 19 erikoiskokeen ja 209,74 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa kirkkaimman mitalin kohtalo on ratkaistu ja himmeimmistä käydään huikea taistelu. Vaikka Luostarisella ei ole mahdollisuuksia mitalitaisteluun, on hänellä teoreettiset mahdollisuudet nousta kuuden parhaimman kuljettajan joukkoon. Lappeenrantalainen starttaa kilpailuun ilman menestyspaineita.

- Kahdessa aikaisemmassa SM-rallissa olen sortunut liian räväkän nuotin tekemiseen ja yliyrittämiseen. Nyt nämä virheet on tarkoitus jättää tekemättä ja sitä kautta saada erikoiskoeaikoja parannettua. Roiskivasta ajotyylistä on päästävä eroon ja pyrittävä ajamaan autoa suoraviivaisesti, Luostarinen tietää.

- Aikaero SM-kärkimiehiin nähden on kilpailu toisensa perään pienentynyt ja nyt aiomme jatkaa samalla linjalla. Olen tyytyväinen jos viiden nopeimman kuljettajan joukkoon pystyn pitkässä kilpailussa ajamaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että pitkässä 19 erikoiskokeen kilpailussa voi sattua mitä vain - ajetaanhan nyt monta erikoiskoetta myös pimeissä olosuhteissa, Luostarinen jatkaa.

Kilpailukauden päätös Latviassa

Vaikka Suomessa rallikilpailut ovat tältä vuodelta lähes ajettu, jatkuu Luostarinen Racingin kilpailukausi vielä yhden kansainvälisen rallin verran. Lokakuussa tiimin suunnitelmissa on käydä mittaamassa vauhtiaan Latvian mestaruussarjan osakilpailussa. Päätös osallistumisesta tapahtuu SM Finnsco rallin jälkeen.

- Erittäin opettavaisen SM-kauden jälkeen olisi mielenkiintoista nähdä vauhtimme ulkomaan kilpailussa. Suomesta ei kauas tarvitse lähteä voidakseen ajaa kilpaa myös silloin kun kotimaassamme odotellaan lumen tuloa. Suunnitelmissa onkin käydä päättämässä kilpailukausi Latviassa. Päätetään asia kunhan Hyvinkään SM-ralli on ajettu ja nähdään millaiseen kuntoon ralliautomme rallin jäljiltä jää, Luostarinen suunnittelee.

Tommi Luostarinen ja Risto Pietiläinen kilpailevat aikaisin lauantaina alkavassa ja sunnuntaina iltapäivällä päättyvässä SM Finnsco rallissa lähtönumerolla 10.

Lisätietoja: www.luostarinenracing.com

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa