Facebook Twitter Email Pinterest

Tunnelmia SM Finnsco-rallin ensimmäisestä huollosta

26.09.2009 / Tunnelmia SM Finnsco-rallin ensimmäisestä huollosta

Kilpailijat ovat nyt ajaneet kolme ensimmäistä erikoiskoetta ja ovat Vauhtipuistossa huoltotauolla. Nelivetoisten luokassa komennon otti Juha Salo, jonka ero kakkosena olevaan Kristian Sohlbergiin on 8,0 sekuntia. Jari Ketomaa on kolmantena 10,8 sekuntia kärjestä. Janne Tuohino on neljäs 13,1 sekunnin päässä Salosta.

Kristian Sohlberg ei aivan tyytyväinen suoritukseensa ollut, sillä sijoitus nelivetoisissa oli vasta toinen.

- Voittoa ilman muuta tavoittelen, mutta pikkuhiljaa tässä vasta ollaan pääsemässä vauhtiin. Tämä on pitkä ralli, myönsi Sohlberg, jonka ek-sijoitus ykkösellä oli toinen ja kakkosella toinen.

Sohlbergilla SM-pisteet ovat täältä tärkeät, sillä edellinen osakisa jäi väliin Italiassa ajetun rallin vuoksi. Siellä mies oli mukana diesel-luokassa, mutta keskeytti tekniseen vikaan.

Janne Tuohino on kisassa neljäntenä, eikä hänkään ollut oikein tyytyväinen suoritukseensa.

- Eihän tuo tietenkään tyydytä, pitäisi olla tuloksissa korkeammalla. Auto on kyllä hyvä, mutta ehkä parilla ekalla pätkällä vielä hieman liian pehmeä. Kolmospätkä oli meille paljon parempaa tietä, ja tuloskin on sen mukainen, sanoo Tuohino, joka täräytti pohjat erikoiskokeelle 3.

- Vielä täytyy tehdä lisää säätöjä, mutta kyllä tämä tästä.

Jukka Ketomäki taistelee kiivaasti vähintään pronssimitalista.

- Jarrujen kanssa oli alussa isoja ongelmia, ja hieman meni luotto autoon aluksi. Onneksi saimme sen vielä ennen kolmosta korjattua, ja siellä tulikin jo parempi, kolmanneksi nopein aika, Ketomäki paljasti.

- Pronssista kyllä taistellaan tosissaan, ja onhan tässä mahdollisuus vielä hopeaankin, jos Salo keskeyttää.

Kilpailijat lähtevät huollosta ajamaan seuraavaksi nämä kolme erikoiskoetta uudelleen ja tulevat sen jälkeen taas Vauhtipuistoon toiseen huoltoon sekä ajamaan supererikoiskoetta pariajona Vauhtipuistossa.

Kaksivetoisissa tiukkaa vääntöä

Kaksivetoisten luokassa on tiukkaakin tiukempi tilanne, kun Pinomäki on onnistunut vain 1,2 sekunnilla vetämään eroa Ville Hautamäkeen. Suomen mestaruudesta tiukimmin taistelevat Tawast ja Lindroos ovat neljäs ja viides.

Kaksivetoisten kärjessä kolmen erikoiskokeen jälkeen on Kalle Pinomäki, joka oli tyytyväinen tilanteeseen ensimmäisellä huoltotauolla.

- Ihan rennosti oon ajatellut ajaa tämän kisan, ei ole pakko voittaa, joten nyt nautitaan tilanteesta, myhäili turkulainen.

Joonas Lindroos myönsi ajavansa siten, että Suomen mestaruus on kirkkaana mielessä ja sen mukaan ajetaan.

- Jarrujen kanssa on ollut pahasti ongelmia, mutta eiköhän ne saada nyt korjattua. Aivan liian takapainoiset olivat pari ekaa pätkää, mutta huolto pistää ne nyt tässä kuntoon, jutteli Lindroos.

Anssi Tawast ajaa ensimmäistä kauttaan yleisen nuottikisoja, eikä neljäs sija kolmen pätkän jälkeen miestä masentanut.

- Ei suinkaan. Opettelemme ajamaan nyt uusien jousien kanssa. Aluksi ei oikein ollut luottoa autoon, mutta koko ajan se petraantuu. Kunhan nyt saadaan ukkokin kuntoon, kyllä vauhti tästä vielä paranee, lupasi Tawast.

Kalle Pinomäki johtaa kolmen ek:n jälkeen, Ville Hautamäki on toisena 1,2 sekuntia perässä ja Marko Mänty kolmantena 6,4 sekuntia Pinomäkeä hitaampana. Anssi Tawast on neljäs 15,6 sekuntia kärjestä ja Lindroos on jäänyt Tawastista kuusi sekuntia.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa