Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo nappasi nelivetoisten voiton SM Finnsco-rallissa

27.09.2009 / Juha Salo nappasi nelivetoisten voiton SM Finnsco-rallissa

Ralli SM -sarjan kausi päättyi sunnuntaina Hyvinkään SM Finnsco-ralliin. Kisaviikonlopun aikana Uudenmaan liukkaat soratiet tarjosivat kilpailijoille kovia haasteita. Nelivetoisissa maaliin kaasutettiin Juha Salon ja kaksivetoisissa Ville Hautamäen johdolla. Kauden päätöskisan myötä myös uudet suomenmestarit selvisivät.Suomenmestaruuden jo aiemmin varmistanut mikkeliläinen Jari Ketomaa oli maalissa kaiken kaikkiaan kaksipäiväiseen kilpailuunsa tyytyväinen, vaikkei viimeisessä osakisassa korkeimmalle palkintokorokkeelle noussutkaan.

- Totta kai täytyy tyytyväinen olla, sillä siitä on lähes kaksikymmentä vuotta, kun jokin muu automerkki kuin Mitsubishi on mestaruuden ottanut. Kaiken lisäksi saatiin kotiin tämän vuoden uutuudet eli kartanlukijoiden ja tiimin mestaruus, pohtii Ketomaa maalissa.

- Tulin päivän viimeiset erikoiskokeet varman päälle, turhia riskejä välttäen, sillä olimme jo aamun ensimmäisillä pätkillä päättäneet, että nämä sijoitukset riittävät, toistaa tuore rallin suomenmestari Jari Ketomaa.

Juha Salon ajo oli vakuuttavaa koko kaksipäiväisen kisan ajan. Karkkilalainen veti tasaisesti eroa muihin, vaikkakin Ketomaalle kirjattiin muutamia Saloa nopeampia aikoa.

- Ei ollut ongelmia tässä kilpailussa. Ehdottomasti tämä tulos tyydyttää, sillä nämä kahdessa sarjan viimeisessä osakisassa ajetut voitot ovat erittäin mieluisia. Mestaruus on ehdottomasti Mikkelissä vain lainassa, ensi vuonna korjataan tämä tilanne, lupaa Salo, jonka tämän syksyn ohjelmassa on vielä kaksi rallia Kiinassa.

Hyvinkään kisan reitti miellytti kuljettajia, kiitosta tuli myös Salolta.

- Todella hienot tiet oli täällä. Vaihtelevia pätkiä, ja sai kerrankin ajaa riittävästi. En muista, koska olisin viimeksi kartturille harmitellut, kun pätkä jo loppui. Olisin ajanut viimeistä edellistä pätkää vielä lisää, kuvailee Salo kisatunnelmaa.

Jukka Ketomäki oli sunnuntaina kisan murtunein ja pettynein mies. Ketomäen todella hyvä ajo oli tuomassa pohjanmaalaiselle pronssimitalia, mutta toisin kävi.

- Nyt hatuttaa oikein urakalla. Koskaan ei ole tuntunut näin kurjalta. Kaikki hupeni viimeistä edellisellä pätkällä rengasrikkoon, manailee Ketomäki, joka oli autonsa vieressä kuin maansa myynyt.

- Ajourassa oli kivi, jota ei pystynyt tietenkään väistämään. Rengas pamahti rikki ja se oli pakko vaihtaa puolivälissä parin kymmenen kilometrin mittaista pätkää. Siinä menetettiin pronssimitali, Ketomäki jatkaa.

Ketomäen huonon onnen myötä Janne Tuohino nousi SM-pronssille, mihin mies oli koko tämän kisan ajan tähdännytkin. Yritystä Tuohinolla oli loppuun asti, eikä ollut kaukana sekään, ettei maali näkyisi.

- Oli tosi lähellä kaatua viimeistä edellisellä pätkällä, kahdella pyörällä mentiin jonkin aikaa. Lähdin tosissani pätkälle, sillä kirjanpitomme mukaan olimme kolme sekuntia perässä, ja pakko oli yrittää, kertaa Tuohino.

- Ulkoilimme myös yhdessä vasurissa, osuimme kiveenkin jossain vaiheessa, onni on että päästiin maaliin. Ainakin yritimme. Vauhtia on kuitenkin jatkossa saatava lisää, jo täällä oletin ajavani enemmän kärjen vauhtia, meitä ei miellytä nämä sijat, mitä täällä saatiin aikaan.

- Kisa oli tosi hieno, tiet olivat hienoja, mutta heinäpaalit olivat tämän kisan "pitkä miinus", mutta, mutta... Olisin halunnut tänä vuonna jokin osakisan voittaa, mutta näköjään vielä ei ollut sen aika.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa