Facebook Twitter Email Pinterest

Lindroos teki historiaa kaksivetoisten luokassa

27.09.2009 / Lindroos teki historiaa kaksivetoisten luokassa

Koskaan aikaisemmin ei sama kuljettaja ole ottanut sekä Nuorten että kuljettajien suomenmestaruutta. Nyt tämän on tehnyt jämsäläinen Joonas Lindroos, joka otti kultaisen mitalin kaksivetoisten luokassa. Lindroosin oli periaatteessa vain ajettava kohtuullisella sijoituksella maaliin, jotta mestaruus varmistuisi.- Helppoa ei missään tapauksessa ollut. Henkisesti otti vähän koville se, että pitää ajaa varmasti ja siististi, pahoihin virheisiin ei ollut varaa. Ei ihan viimeistä vedetty tänäänkään, vaikkakin onnistuttiin vielä jokunen pohja-aikakin ajaa. Olen erittäin tyytyväinen tähän kauteen, painotti Lindroos lopuksi.

Lindroos vei mestaruuden, mutta voiton Hyvinkään kisasta otti Ville Hautamäki, joka vasta loppukaudesta sai auton tekniikan sellaiseen kuntoon, että tulosta tuli. Hautamäki ei kertaakaan kisan kuluessa hellännyt, vaan piti toiset takanaan helpohkosti sen jälkeen kun kärkeen meni.

- Aivan varmasti ajettiin täysillä alusta loppuun asti. Tilanteita oli vähän väliä, onneksi pysyttiin ojien välissä ja auto pystyssä. Voitto täältä on kiva juttu, mutta pronssi karkasi siinä, ettei Pinomäen edelle tullut yhtään autoa. No, onhan tässä kiva nähdä, että kerkiää SM-mitalistien vauhdissa, vähätteli Hautamäki, jolla entuudestaan palkintokaapissa on jo Nuorten suomenmestaruus sekä kaksi hopeaa ja kaksi pronssia yleiseltä puolelta.

Kalle Pinomäki oli kisan kakkonen Hyvinkäällä ja otti siis SM-pronssia.

- Villen kanssa oli tosi kova kisa koko ajan. Yritin vielä tänäänkin vähän rutistaa ja yritin Villeä kiinni, mutta kun tuli taas takkiin, päätin rauhoittaa ja tulla maaliin mitalia hakemaan, paljastaa Pinomäki.

Anssi Tawastilla oli ennen SM-sarjan viimeistä osakisaa teoreettiset mahdollisuudet viedä Lindroosilta kultamitali, mutta tämä vuosi ei vielä ollut sen aika.

- Olen silti tyytyväinen, sillä tämä oli minulle ensimmäinen vuosi nuottikisoissa ja ensimmäinen vuosi uudella autolla, joten SM-hopea ei ole missään tapauksessa huono saavutus. Lindroos on mestarina aivan omaa luokkaansa, joten ei sitä huonolle miehelle hävitty.

Tawastilla oli vielä jännät paikat viimeistä edellisellä erikoiskokeella, eikä maaliin pääsykään ollut ihan selvää.

- Pinta kaasulla jouduin tulemaan ja mutkia kartellen, niin varovasti kuin vain mahdollista, sillä autossa alkoi olla semmoisia teknisiä oireita vaihteistossa, että hiljaa oli pakko ajaa, paljasti tuore SM-hopeamitalisti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa