Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Hirvikangas

27.09.2009 / Mika Hirvikangas

Hyvinkään ympäristössä ajettiin viikonloppuna kaksipäiväinen rallin SM-kauden päätöskilpailu. Kankaanpään Mika Hirvikangas omasi vielä pienet mitalimahdollisuudet, mutta hyvän alun jälkeen miehen kilpailu päättyi keskeytykseen.

- Toisen erikoiskokeen lopulla leikkasin mutkaa ahneesti ja pohjapanssari osui voimalla kiveen. Kivi oli aivan ajolinjalla. Ehdin nähdä sen, mutta ei sitä ollut mahdollista väistää. Öljypohjaan tuli lähes nyrkinkokoinen reikä, joten matka jäi siihen, Mika Hirvikangas kertasi.

- Se lisäsi pettymystä, että kilpuri oli nyt kilpailukykyisissä säädöissä hyvien testien jälkeen. Avauspätkällä olin viidenneksi nopein ja vauhti oli hyvällä tasolla.

Kaksipäiväisessä kilpailussa keskeyttäneillä oli mahdollisuus lähteä mukaan toiseen päivään superrallisäännön turvin. Hirvikankaan tiimi teki Hondaan korjaustoimia, ja auto saatiin kuntoon lauantai-iltana.

- Jos kivi oli ensimmäinen yllätys, saapui toinen ja paljon positiivinen yllätys, kun olimme saaneet auton kuntoon. Hieman yllättäen tapasin huoltopaikalla toisen kuljettajan, joka oli kiinnostunut ostamaan ralliautoni. Vähän asiaa väännettyämme auto vaihtoikin omistajaa. Kun kalusto oli myyty, ei ollut järkevää lähteä riskeeraamaan mitään kilpailun toiseen päivään, Hirvikangas kertasi.

Kauden viimeisen osakilpailun voittoon ajoi kaksivetoisten SM2-luokassa Ville Hautamäki ennen Kalle Pinomäkeä ja Joonas Lindroosia, joka varmisti myös Suomen mestaruuden.

Hirvikangas ja kartanlukija Toni Karilahti saavuttivat lopulta seitsemännen sijan SM-pisteissä.

- Vaikka kauteen mahtui paljon teknisiä vaikeuksia, voin silti olla tyytyväinen, että ensimmäisellä kaudellani pystyin vähäisellä nuottikokemuksella haastamaan kokeneemmat SM-sarjan kuskit, Hirvikangas summasi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa