Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

28.09.2009 / Jussi Välimäki

Menneenä viikonloppuna Hyvinkään ympäristössä kaasuteltiin SM-sarjan seitsemäs ja viimeinen osakilpailu. Isossa N-ryhmässä mestariksi kruunattiin Jari Ketomaa - Miika Teiskonen, tiimien mestaruussarjassa Subaru Dealer Team Finland ja automerkkien mestaruuden vei Subaru.

Välimäki keräsi loistavasti sujuneelta talvikaudelta 37. pistettä, jotka oikeuttivat loppupisteissäkin kuudenteen sijaan. Välimäen kausi jatkuu vielä Kiinan mestaruussarjassa kahden osakilpailun verran.

- Yllättävän korkealle talven pisteet riittivät, hymähti Välimäki.

Hyvinkään SM-rallia katsojan roolissa seuranneena on ikävää todeta, että yleisöä oli paikalla hämmästyttävän vähän. Tulevina vuosina on kilpailut oheistoimintoineen vietävä lähemmäs yleisöä vaikka reitti laadullisesti kärsisikin. Rallit pitäisi järjestää vain suurimmissa kaupungeissa ja yleisö-ek:t sekä huoltoparkki on saatava kaupunkien keskustaan! Hyvänä esimerkkinä tästä toimii Jyväskylän MM-ralli, jonka huoltoparkki ja yleisöek sijaitsee vain kivenheiton päässä keskustasta, jyrähtää Välimäki.

Seuraavaa kilpailua Kiinassa Välimäki odottaa kuin kuuta nousevaa. Marraskuun 13-15 Longyoussa ajettava osakilpailu on kuuluu myös Aasian-Tyynenmeren rallisarjan kalenteriin, jotan vastusta ei tule puuttumaan!

- Osallistujalistalta löytyvät mm. moninkertainen Australian ja APRC:n - mestari Cody Crocker, entiset tallitoverini Katsu Taguchi ja Gaurav Gill, maailman nopein naiskuljettaja Emma Gilmour sekä yhteensä seitsenkertaiset rallin suomanmestarit Juha Salo ja Jari Ketomaa. Hanat laitetaan kaakkoon ja on kiva katsoa, kuka tulee toiseksi.., nauraa Välimäki!

Kausi 2010 työn alla!

- Tavoitteena olisi ajaa Arctic Lapland - ralli, jota olen kolme kertaa johtanut, mutta en koskaan voittanut. Lisäksi todella toivon, että ajot Kiinassa jatkuvat. Aika näyttää, miten neuvotteluissa käy, toteaa Välimäki.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa