Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäellä samat kuviot

03.01.2011 / Kalle Pinomäellä samat kuviot

pieni-sm2-pinomaki2.jpg

Kalle Pinomäki (oik) ja kartanlukija Matti Kaskinen juhlivat Rovaniemellä rallitytön kanssa voittoa. Kuva: Marko Mäkinen

SM2-luokan Suomen mestarilla turkulaisella Kalle Pinomäellä on kaudelle 2011 kaikki jo lähes valmiina.
"Viimeisiä yhteistyöneuvotteluja vielä käydään, mutta valmiina ollaan. Samalla kalustolla ja saman kartanlukijan kanssa on tarkoitus lähteä uuteen taistoon suomenmestaruudesta."
"Kausi onkin jo nyt yllättävän lähellä, näinhän tämä aina vuodesta toiseen menee", naurahti Pinomäki tammikuun alkupäivinä.

SM2-luokan ilmoittautuneiden luettelo on Pinomäen mielestä mielenkiintoista luettavaa. Uusia autoja näyttää tulevan mukaan, ja monta tuttua, kovaa kilpakumppania viime vuodelta on jälleen mukana.
"Luokka näyttää kyllä erittäin hyvältä. Eteenpäin ollaan menossa ja hyvään suuntaan. Ei tullut viime vuonnakaan mestaruus mitenkään helpolla, ja uskon, että vuosi 2011 on samanlainen. Nuorilla kuljettajilla on varmasti "nälkää" riittävästi, ja vanhat tutut taistelukaverit Ville Hautamäki ja Marko Mänty pistävät ihan varmasti taas kampoihin oikein huolella", pohtii Pinomäki.

Luokkaan on tulossa muutama R2-luokiteltu autokin, joista ei vielä ennen Arctic Lapland Rallia pysty sanomaan kilpailullisesti paljoa.
"Se tiedetään, etteivät R2-autot ole tehoiltaan aivan samaa kuin esimerkiksi minun R3-autoni, mutta se on aivan varmaa, että hyvä kuljettaja pystyy R2:llakin ajamaan mitaleille."

Vuodesta 2003 Ralli SM -uransa aloittanut Pinomäki myöntää, että monesti Arctic Lapland Ralliin osallistuminen toki helpottaa valmistautumista ja siellä ajamista.
"Mutta ovathan nämä nuoremmatkin jo ajaneet Tunturissakin sen verran, että tietävät, mitä tuleman pitää."
"Se nyt on ainakin ihan varmaa, että järki päässä pitää ajaa koko kausi, jos aikoo mitaleille päästä. Kauden tavoite on totta kai mestaruus, mutta jokaiseen kisaan lähdetään sellaisella asenteella, ettei voitto ole se ainoa tavoite. Pitää koko ajan muistaa, että mitalit jaetaan vasta kauden päätteeksi."

Ralli SM -kauden 2011 kilpailukalenterissa on jonkin verran muutoksia.
"On kiva, että on saatu uusia kilpailuja mukaan. Hämeenlinnan kisaa on hyvä porukka tekemässä, on mielenkiintoista nähdä, mitä uutta siellä saadaan aikaan."
"Kesällä on sen verran pitkä ajotauko, että siihen väliin on ehdottomasti saatava joku tai joitain kilpailuja ajettua. Josko vaikka kotoinen MM-rallimme saataisiin ohjelmaamme, sillähän sitä tulee kuitattua jo parikin pienempää kisaa", pähkäilee Pinomäki.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa