Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salon tiimissä muutoksia

04.01.2011 /

salo.jpg

Nelivetoisten SM1-luokan Suomen mestari Juha Salo on aloittamassa rallikautta 2011 tilanteessa, joka tuo pieniä muutoksia moneen edelliskausien alkuun verrattuna. Kartanlukijana aloittaa uusi tuttavuus, Marko Salminen Noormarkun UA:sta, mutta suurin "mullistus" taitaa olla tiimipäällikkö Pekka Kosken puuttuminen porukasta.
"On todella sääli, että yhteistyömme loppui Mitsubishin maahantuonnin siirryttyä Delta-Autolle. Meillä olisi Pekan kanssa ollut alkamassa 10:s yhteinen vuosi", paljasti Salo.

"Pekka on ollut kaiken kaikkiaan 22 vuotta mukana näissä kuvioissa, ja uskon hänen työkuvioiden muuttumisesta huolimatta edelleen pyörivän mukana huolloissa, rallimies kun on. Lämmöllä muistelen meidän yhteisiä aikojamme, sillä ehdin tuona aikana saavuttaa viisi kultaista, kolme hopeista ja yhden pronssisen SM-mitalin."

"Toivottavasti lähiaikoina pääsen uuden maahantuojan luokse esittämään ajatuksiani ralliautoilusta ja siitä, kuinka hienoa lajia voi hyödyntää markkinoinnillisesti. Vielä en ole tätä muutosta hirveän paljon pähkäillyt, minulla kun ei ole siihen mitään vaikutusmahdollisuuksia."

Karkkilalainen Juha Salo valmistautuu parhaillaan myös viikonlopun moottoriurheilunäyttelyyn Helsingin Messukeskuksessa.
"Meillä on siellä kaksi autoa näytillä, mikä on hieman teetättänyt tässä töitä. Näyttelyn jälkeen voin jo alkaa keskittyä Tunturiin, kaikki alkaa olla aika lailla valmista."

Tämän vuoden Arctic Lapland Rallia Salo odottaakin erityisen innostuneesti.
"Makee kisa on tällä kertaa tulossa. Nyt pätkiä ajetaan vain kertaalleen, joten tosissaan päästään toivottavasti hyvillä teillä vetämään. Haastava kisa on varmasti tulossa. Ainahan Tunturi on ollut haasteellinen, mutta tämän vuoden reitti antaa odottaa tavallista kovempaa kisaa", sanoo Salo.

Juha Salo starttaa tulevaan kauteen siis "vanhalla" tutulla Mitsullaan.
"Aika hullu tilannehan tämä kieltämättä on. Vanhalla sotaratsulla mennään, Super 2000 -autoon ei vielä ole mahdollisuuksia. Minähän nyt ajaisin vaikka kottikärryillä, kun vain ajaa saa. Toisaalta yleiskilpailun kärjessä haluan kuitenkin kärkkyä, kun sinne on päästy. Makealtahan se pärjääminen aina tuntuu", selvittää Salo.

"Mitaleille totta kai tänäkin vuonna pyritään, mutta kaikenlaista voi kauden aikana sattua, eikä mitään varmaa voi kukaan vielä tässä vaiheessa ennustaa tulevasta. Yhtäkkiä sitä voikin olla takaa-ajoasemassa. Se nähdään sitten syksyllä, mitä on saatu aikaan", toppuuttaa Salo kauden 2011 SM-mitalisteja jo veikkaaville.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa