Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen haastaa SM-kärkinimet

19.01.2011 / Mikko Eskelinen haastaa SM-kärkinimet

Tuore ralliautoilun Suomi Cup -mestari Mikko Eskelinen, 38, nostaa panoksia tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Arctic Lapland Ralliin ja haastaa ralliautoilun SM-kärkimiehet kilpailemalla PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution X RS -ralliautolla.

Loppiaisena Vanttauskoskella ajettujen kolmipäiväisten testien jälkeen rata-autoilussakin kaksi suomenmestaruutta ajanut jyväskyläläinen teki rohkean päätöksen mitata vauhtiaan modernin N-ryhmäläisen huippuauton ratissa. Samalla Eskelinen vuokraa FIN-R-viritteisen Mitsubishi Lancer Evolution IX -mestaruusautonsa Arctic Lapland Ralliin Fly-and-Drive-periaatteella.
"Vanttauskosken testeistä saadun datan myötä koen olevani valmis hyppäämään huipputasolle myös ralliautoilussa. Myös puoli vuotta sitten Suomen MM-rallissa saamani parhaan ensikertalaisen palkinto tukee tätä toimenpidettä, eikä siksi päätöstä mitata vauhtiani SM-kuljettajiin ollut vaikea tehdä", Eskelinen kertoo.

"Nyt lähtökohdat Arctic Lapland Ralliin ovat täysin toisella tasolla niin minulle kuin myös sille ralliautoilijalle, joka todistetusti nopealla FIN-R-viritteisellä mestaruusautollani haluaa Suomi Cup -rallisarjassa kilpailla. Autoni vuokrasopimukseen kuuluu täysi PrintSport Racingin huoltopalvelu, joten periaatteessa kuljettajan tarvitsee vain saapua kilpailupaikkakunnalle ja ottaa homma haltuun. Eräänlainen tehdaskuljettajan pesti on siis jaossa", Eskelinen markkinoi.

Myös PrintSport Racingin Eero Räikkönen tukee Eskelisen päätöstä.
"Viitenä peräkkäisenä vuonna olemme samoilla erikoiskokeilla kilpailukauteen valmistautuneet, ja siten meillä on paljon dataa eli
vertailukohtia. Nyt ajetuissa testeissä Mikon tulokset olivat sensuuntaisia, että junioriaika on ohitse ja on aika ottaa askel ralliautoilun kansalliseen kuninkuusluokkaan sekä alkaa kantaa menestyspaineita", Räikkönen kertoo.

"Arctic Lapland Rallissa Mikko kilpailee viime vuonna Kosti Katajamäen ohjastamalla SM-hopeamitalin tuoneella autolla. Jotta seuraavat viikot Mikolla sukat pyörisivät jaloissa, muistutettakoon, että vuosi sitten tällä samalla autolla Arctic Lapland Ralli voitettiin. Rivien välistä luettakoon, että toivomme menestysputken jatkuvan myös tänä vuonna", huumorimiehenäkin tunnettu Räikkönen jatkaa.

Eskelisen konttoripäällikkönä eli kartanlukijana jatkaa Arto Kapanen. Lisätietoja Mikko Eskelisen FIN-R Mitsubishi Lancer
Evolution IX -ralliauton vuokrauksesta antaa Eero Räikkönen, puh. 040 301 1401 tai eero@printsport.fi.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa