Facebook Twitter Email Pinterest

Arctic Lapland Rally lähtökuopissa

22.01.2011 / Arctic Lapland Rally lähtökuopissa

pieni-sm-pinomaki.jpg

Kalle Pinomäki-Matti Kaskinen käyttivät tietä koko leveydeltään hyväkseen viimevuotisessa taistelussaan Arctic Lapland Rallissa. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan 2011 ensimmäinen kisaviikonloppu lähestyy. Rovaniemen Arctic Lapland Rallin järjestelyt ovat valmiina vastaanottamaan kilpailijat sekä muut. Lauantaina järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, Mr. Tunturi Heikki Poranen oli oikein rauhallisella mielellä.
"Nyt ollaan eletty sellaista hiljaiseloa, sillä kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan ja kaikki on nyt kunnossa kilpailun aloittamiseksi", paljasti Poranen.
"Meillä on niin selvät kaavat ja kuviot, minkä mukaan kisaa täällä rakennetaan, että johan tämä menee rutiinilla."

Arctic Lapland Ralliin on ilmoittautunut mukaan 129 kuljettajaparia, mistä Poranen on oikein ylpeä.
"Hienoa, että saatiin näin paljon autoja mukaan. Määrä olisi ollut vielä suurempikin, mutta esimerkiksi monet tutut Arcticin kävijät Italiasta jättivät tällä kertaa kisamme väliin, sillä he eivät ole voineet testata suomalaisella polttoaineella autojaan. Italian 98 on kuulemma aivan eri kamaa kuin suomalainen", harmitteli Poranen.

Kymmenen päivän sääennustus lupaa melko siedettävää keliä kisaviikonlopuksi. Perjantaina, kun kilpailu alkaa, on vain noin kuusi astetta pakkasta, mikä illan suussa kiristyy korkeintaan 15-16 asteeseen. Lauantaina on hieman kirpeämpi päivä, päivällä lupailevat 14:ää, mikä illalla vielä vain 2-4 asteella kiristyy. Pitäisi olla etelän miehillekin miellyttävää rallisäätä.
"Lunta meillä on ihan riittävästi, mutta menneet kelit eivät ole olleet aivan suosiollisia tällä kertaa. Tiet ovat kyllä kovia, mutta pinta on väriltään ruskeata. Meillä kun tiet täällä ovat sellaisia saviteitä, ei sieltä hiekka tule esiin, mutta tien pinta ei ole valkoinen", tarkentaa Poranen.
"Olisi ollut hyvä jos olisi ollut jokunen suojakeli, ja sitten pakastunut kunnolla perään."

Mäntyvaaran raviradalle tulevalle yleisölle Poraselle oli mieluinen uutinen kerrottavana.
"Kesällä radalle laitettiin kunnon valotolpat. Nyt on kuin päiväsaikaan ajettaisiin", tuumasi Poranen, joka suosittelee paikalle tulemista, kun kerran oikein lämpimissä sisätiloissa voi menoa seurata.
"Olemme pistäneet myös lipunmyyntipisteet huomattavasti lähemmäksi kaupunkia, jottei sinne menotien loppuun tule liikaa painetta. Homman pitäisi nyt sujua mutkattomasti."

Kuljettajat suuntaavat tänä viikonloppuna Rovaniemelle, sillä reittiin tutustuminen alkaa maanantaina. Ralli alkaa perjantaina kello 12.00.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa