Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino varovaisen toiveikas

28.01.2011 /

Ralli SM -sarjas tänä viikonloppuna puolen vuoden kilpailutauon katkaiseva, 35-v uotias Janne Tuohino starttaa odottavaisin mielin Rovaniemen ympäristössä ajettavaan, kaksipäiväiseen Arctic Lapland Ralliin.

Huolellisesti tiiminsä PrintSport Racingin kanssa 10 erikoiskokeen mittaiseen ralliin kolmipäiväisillä testeillä valmistautunut Tuohino povaa rallista kovaa kilpailua vapaasti hengittävien Super2000-luokiteltujen ja turboahdettujen N-ryhmäläisten ralliautojen kesken. Tuohino ja kartanlukija Risto Pietiläinen ilmoittautuvat rallin molempien SM-osakilpailujen sekä yleiskilpailun voittokamppailuihin.

"Meillä on alla hyvin menneet kolmipäiväiset testit, joissa saimme autoamme kehitettyä. Lisäksi kilpurin uudet kilpaosat ovat tuoneet lisää kaivattuja hevosvoimia, joiden myötä uskoisin vauhdillisesti pärjääväni N-ryhmän ralliautoilla ajaville kanssakilpailijoilleni. Silti huippunopeudessa vielä hävitään aikaa, mutta vastaavasti röykkyisissä olosuhteissa uskoisin Super2000 -utojen jousituksista löytyvän huomattavaa etua", Tuohino tietää.

"Aikaisempiin vuosiin verrattuna Arctic Lapland Rallin tiestö on vaativassa kunnossa ja siksi renkaiden kestävyyden kanssa tulee varmasti murheita. Erikoiskokeet ovat jo nyt pitkälti soralla, mikä syö nastoja kaikkien kilpailijoiden rallirenkaista. Kuljettaja, joka taitaa rengasstrategian ja osaa säästää pyöriään maalilipulle saakka, on tuloslistalla korkealla", Tuohino jatkaa.

Arctic Lapland Ralli starttaa perjantaina klo 12. Tuohino ja Pietiläinen suuntaavat lumiränneihin kuudentena kilpailijaparina.
"Lähtöpaikkani on erittäin hyvä. Edellä lähtevät kuusi kanssakilpailijaa puhdistavat latua lumesta, jolloin myös renkaan purevuus tiehen paranee. Toivotaan, että vältämme murheet ja saamme ajaa myös teknisesti ehjän kilpailun. SM-sarjaa ajatellen keskeytyksiin, saatikka nollapisteisiin ei ole varaa", Tuohino tiedostaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa