Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Poraselle merkittävä ansiomerkki

28.01.2011 / Heikki Poraselle merkittävä ansiomerkki

press-poranen.jpg

Rovaniemen kaupunginjohtaja Mauno Gardin luovutti Mr. Tunturille, Heikki Poraselle tasavallan presidentin myöntän ansiomerkin. Kuva: Marko Mäkinen

Arctic Lapland Rallin lehdistötilaisuus alkoi Rovaniemen kaupunginjohtajan Mauri Gardinin tervetuliaispuheella. Gardin muistutti läsnäolijoille Rovaniemen kaupungin roolista Joulupukin virallisena kotikaupunkina. Kaupunginjohtaja kertoi Rovaniemen olevan Helsingin kaupungin jälkeen toinen kaupunki, jossa ulkomaalaiset turistit eniten yöpyvät. Kaupunginjohtaja toivotti kilpailijat, huoltojoukot sekä median edustajat tervetulleiksi Rovaniemelle sekä kaikille hyvää kilpailua.

Kaupunginjohtaja Gardin totesi Arctic Lapland Rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Heikki Porasen vuosien aikana kehittämäneen Arctic Lapland Rallin myötä myös menestyksekkäästi koko turistimia Rovaniemen alueelle. Gardin ojensi Poraselle presidentti Tarja Halosen myöntämän ansiomerkin; Suomen Leijonan Ansioristin. Rallin avulla sekä kilpailun että Lapin ja Rovaniemen tunnettuus on merkittävästi lisääntynyt myös kansainvälisessä mediassa.

Kaupunginjohtaja Gardin kiitti Heikki Porasta tehdystä työstään ja luovutti hänelle kukkien kera muistotaulun.
Heikki Poranen kiitti tuttuun tapaansa lyhyellä puheellaan saamastaan huomionosoituksesta:
"Kiitos paljon. No niin, nyt vaihdetaan taas roolia. Tervetuloa kaikki tähän arktiseen seikkailuun järjestelytoimikunnan puolesta. On ollut mielenkiintoinen viikko. Kilpailijoilla taitaa olla Arctic Lapland ralliin sellainen viha-rakkaus-suhde. Ja niin tänäkin vuonna. Jos maanantaina tai tiistaina olisi kilpailijoilta kysytty, mikä on Suomen paras ralli, eipä Arctic olisi saanut juurikaan ääniä. Keskiviikkona kaikki taas muuttui. Nyt on taas kaikki oikealla kantilla, keli on hyvä ja tästä on hyvä aloittaa ralli."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa