Facebook Twitter Email Pinterest

SM1-kuljettajien kommentteja lauantain huollossa

29.01.2011 / SM1-kuljettajien kommentteja lauantain huollossa

Ralli SM -sarjan 2. osakilpailu lauantaina Arctic Lapland Rallissa on suunnilleen puolivälissä. Kilpailijat kävivät huollossa kolmen erikoiskokeen jälkeen. Jäljellä on vielä kaksi erikoiskoetta, joista viimeinen on peräti 46 km pitkä. Kuljettajat kommentoivat aamupäivän kilpailuaan (nimen perässä sijoitus tauolla, sekunti ero kisaa johtavaan Saloon).

Jarkko Nikara, 23:s + 20.45,7:
"Kyllä me olemme kisassa vielä mukana. Aamun toisella oli hässäkkää. Paikka oli sellainen kiristyvä vasen, ja auto vain puski suoraan, eikä kääntynyt kunnolla. Olikohan siellä jotain tukkeja tai kivi ja vanne meni ihan säleiksi. Olihan se vähän oma mokakin, mutta on autossakin vikaa. Jo eilen valittelin, ettei se käänny kunnolla. Ongelma on kyllä tiedostettu koko ajan, mutta nyt se sitten kuitenkin yllätti. Paikassa oli sellainen notko, ja sitten kiristyvä vasen yli nypyn. Keula edellä vaan mentiin siitä. Harmittaa tosissaan.

Janne Tuohino, toinen + 25,8 sekuntia:
No juu, hyvinhän tämä menee, mutta vähän jäätiin, ajoivat muut sällit meitä kiinni kahdella ekalla pätkällä. Kaikki pelaa ihan ok, aika nopeata baanaa oli nämä kaksi ekaa pätkää, ei ainakaan mitään virheitäkään tehty. Nyt menivät ännäläiset vähän kovempaa, mutta toivotaan, että kääntyy loppulenkillä toisin päin.
Eilisten rikkoutuneiden lisävalojen tilalle pitäisi löytyä uudet. Vähän semmoinen rakennussarja, mutta kaiken järjen mukaan pitäisi olla valot taas ok.

Joonas Lindroos, kolmas + 27,7 sekuntia:
Vähän puskurit repsottavat molemmilta puolilta takaa, mutta ainahan ne repsottavat, ei niistä mitään huolta ole. Jyrhämänjärvi tuli ihan hyvin, mutta Kämässä kun ei vaihdettu edestä taakse pyöriä, niin jäätiin. Autoa vähän pudotettiin eilisestä, mutta samanlainen se oikeastaan muuten on kuin eilenkin. Vähän se on parempi, etulukko se tässä eniten rassaa, kun se ei oo samanlainen kuin millä ollaan ajettu.

Juha Salo, johdossa:
Aamu on ollut ihan jees, auto on kunnossa. Jotain turbopuolen ongelmia autossa oli eilen, en ole paljoa siitä kysellyt, huolto on hoitanut hommia. Pääasia että taas kulkee. Nopeita hyviä teitä ovat olleet tämän päivän ekat pätkät. Hyvä on tulla neljäntenä autona. Tie on puhdistunut meille ja ajokin on paljon parempaa kuin eilen. Eilen ajettiin miehestä ruoste pois.

Kari Ali-Rantala. kuudes + 1.44,2:
Vähän paremmin menee tänään, kyllä se vieläkin hakusessa on. Onneksi on sentään kilometrejä vielä paljon jäljellä, yritetään nyt saada ainakin SM-pisteitä vähän lisää. Pojat kun vähän hölmöilee lisää, niin katsotaan nyt... Tähän päivään oli helpompi lähteä, ja nyt on taas valoisaa. Pätkätkin ovat vähän tutumpia kuin eilen, ja paremmalta tuntuu ehdottomasti. Vaikeinta tällaisella S2000-autolla ajamisessa on se, että osaa pysyä oikealla kierroslukualueella. Neloselle ja viitosella kuulemma vaihdan liian aikaisin, raportoi auton viimevuotinen kuljettaja penkalta. Siinä auto menee niin sanotusti vähän polvilleen...

Riku Tahko, viides + 1.31,6:
Huono aamu on ollut tänään. Eilen oltiin tyytyväisiä, kun oltiin kahdeksantena ja kympin sakissa. Nyt oon ajanut vain liian varovasti ja liian hiljaa. Tulosten mukaan näköjään on sittenkin mennyt paremmin kuin luulin.

Ari Vihavainen, neljäs + 1.30,8:
Ei meillä voi olla pohja-aikaa tokalla aamun pätkällä, kun Sowolowia nostettiin juuri hangesta kun tultiin kohdalle. Ajoin ihan puskuriin kiinni ja valojakin räpsyttelin, että olisivat päästäneet meidät ohi. Mutta mies tuli maalissa pyytämään anteeksi, eihän siinä ohi päässyt. Tommonen on harmittava tilanne, kun itse ei voi asialle mitään.

Tapio Vuokila, kymmenes + 2.36,1:
Huima kehitys on meillä tapahtunut viime vuoteen verrattuna. Ollaan oikein tyytyväisiä.

Mikko Lehessaari, 11:s + 2.38,2:
Yleisesti ottaen meillä menee hurjan paljon paremmin kuin viime vuonna. Viime vuosi on jo harjoiteltu, joten kehitystä tartteekin tapahtua. Eihän tässä ole mitään mieltä, jos ei kehitystä tapahdu. Auto on sama kuin viime vuonna, mutta mies on nyt kunnossa. Tänään ekalla pätkällä ei kyllä saatu oikein mitään aikaan, ehkä en ollut vielä kunnolla hereillä. Nyt saa sitten ajaa loppupäivä sitä ajanmenetystä kiinni. Tarkoitus on yrittää ajaa Therman ja Eskelinen kiinni.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa