Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakolla vauhdikas SM-avaus

01.02.2011 /

Marko Kakko avasi rallin SM-kauden vahvasti ja lupauksia herättävästi Rovaniemen ympäristössä ajetussa Arctic Lapland Rallissa. Koskelainen lähti reitille N-ryhmään viritetyllä Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla. Viime kaudella ensimmäisen osakilpailuvoittonsa SM-tasolla ajanut Kakko ajoi perjantain osakilpailussa viidenneksi ja piti samaa sijaa lauantainakin keskeytykseensä asti.
"Perjantaina lähdettiin rennosti ja ilman paineita. Auto oli todella hyvä, ja ajokin maistui. Ihan suuremmin irvistämättä päästiin heti kärjen vauhtiin, ja viides sija oli hyvä aloitus kaudelle. Lauantaina päivän toisella erikoiskokeella tukivarsi petti kartturin puolelta, ja
rysäytettiin yhdestä pompusta vähän rajusti. Sinne jäi auto hankien keskelle. Se oli vähän harmi homma, mutta perjantaista jäi todella hyvä maku", Kakko tuumi.

Rovaniemellä ajettiin kaksi SM-osakilpailua. Perjantain ykkönen oli Jarkko Nikara ja lauantain nopein puolestaan Juha Salo. Kakko jäi perjantaina Nikarasta 1.20 minuuttia. Seuraava osakilpailu vedetään Mikkelissä helmikuun puolivälin jälkeen. Kilpailu jää kuitenkin Kakolta väliin.
"Menen ensi perjantaina ranneleikkaukseen, ja Mikkeli jää siksi pakostakin väliin. Täytyy kysyä, jos kirurgi tekisi saman tien vähän
nopeammat ranteet", Kakko virnisti.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa