Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakolla vauhdikas SM-avaus

01.02.2011 / Marko Kakolla vauhdikas SM-avaus

Marko Kakko avasi rallin SM-kauden vahvasti ja lupauksia herättävästi Rovaniemen ympäristössä ajetussa Arctic Lapland Rallissa. Koskelainen lähti reitille N-ryhmään viritetyllä Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla. Viime kaudella ensimmäisen osakilpailuvoittonsa SM-tasolla ajanut Kakko ajoi perjantain osakilpailussa viidenneksi ja piti samaa sijaa lauantainakin keskeytykseensä asti.
"Perjantaina lähdettiin rennosti ja ilman paineita. Auto oli todella hyvä, ja ajokin maistui. Ihan suuremmin irvistämättä päästiin heti kärjen vauhtiin, ja viides sija oli hyvä aloitus kaudelle. Lauantaina päivän toisella erikoiskokeella tukivarsi petti kartturin puolelta, ja
rysäytettiin yhdestä pompusta vähän rajusti. Sinne jäi auto hankien keskelle. Se oli vähän harmi homma, mutta perjantaista jäi todella hyvä maku", Kakko tuumi.

Rovaniemellä ajettiin kaksi SM-osakilpailua. Perjantain ykkönen oli Jarkko Nikara ja lauantain nopein puolestaan Juha Salo. Kakko jäi perjantaina Nikarasta 1.20 minuuttia. Seuraava osakilpailu vedetään Mikkelissä helmikuun puolivälin jälkeen. Kilpailu jää kuitenkin Kakolta väliin.
"Menen ensi perjantaina ranneleikkaukseen, ja Mikkeli jää siksi pakostakin väliin. Täytyy kysyä, jos kirurgi tekisi saman tien vähän
nopeammat ranteet", Kakko virnisti.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa