Facebook Twitter Email Pinterest

Lindroos valmis haastamaan Salon

16.02.2011 /

2sm1-lindroos.jpg

Vain pisteen päässä SM1-luokan johtavasta Juha Salosta ja tasapisteissä Janne Tuohinon kanssa oleva Joonas Lindroos uhkuu menohaluja vain muutama päivä ennen Ralli SM -sarjan kolmatta osakisaa Mikkelissä.
"Voittamaan ilman muuta lähdetään - ja viemään Juha Salon päänahkaa, sehän on selvä", myöntää Lindroos, jonka tämä kausi on lähtenyt huomattavan paljon paremmin alkuun kuin edellinen.

Vuoden 2010 kausi ei tuolloin kaksivetoisten ja nuorten hallitsevalta Suomen mestarilta Lindroosilta oikein lähtenyt käyntiin kuten olisi toivonut. Tekniikkaongelmat pilasivat kisan niin Rovaniemellä kuin Mikkelissäkin. Nyt alkukauden tilanne on toinen, ja parempi.

Vaikka Rovaniemellä ensimmäisen päivän alkuvaiheissa Lindroosin Subaruun tuli voimansiirto-ongelmia, tuli pohjoisesta kuitenkin kerättyä sen verran hyvin pisteitä, että Lindroos on kolmantena, mutta tasoissa Tuohinon kanssa.
"Nyt on autoon saatu takaisin sellainen etuperä, jollaisella minä tykkään ajaa. Auto tuntuu taas todella hyvältä ja menohaluja riittää", kertasi Lindroos.
"Autosta hajosi Rovaniemellä vetoakselin tumppi, jollaista en ole kyllä koskaan kuullut Subarulle tapahtuvan. No, nythän sekin on sitten nähty", naurahti Joonas:

Lindroos on parin testipäivän aikana hakenut ajotuntumaa isommilla ja välillä pienemmilläkin teillä. Osa oli lumisia, osa täysin puhtaita, ja kilometrejä tuli melkein 100.
"Hyvä ja puhdas, virheetön ajo pitää saada aikaan Mikkelissä, ei sitä Saloa muuten nujerreta", pohtii Lindroos, joka toivoo lähtöpaikastaan, kolmantena autona reitillä, olevan jotain hyötyä.
"Meneehän noi lujaa muutkin, Jarkko Nikara ja Tuohinokin. Järkevästi pitää ajaa, ja pisteitä pitää saada lisää, ilman ei voi jäädä, muuten tilanteet vaikeutuvat loppukautta ajatellen."

Lindroos myös odottaa mielenkiinnolla, minkälainen on Raviradan ensimmäinen erikoiskoe perjantaina.
"Toivottavasti siellä on hieno tunnelma ja paljon katsojia."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa