Facebook Twitter Email Pinterest

Lindroos valmis haastamaan Salon

16.02.2011 / Lindroos valmis haastamaan Salon

2sm1-lindroos.jpg

Vain pisteen päässä SM1-luokan johtavasta Juha Salosta ja tasapisteissä Janne Tuohinon kanssa oleva Joonas Lindroos uhkuu menohaluja vain muutama päivä ennen Ralli SM -sarjan kolmatta osakisaa Mikkelissä.
"Voittamaan ilman muuta lähdetään - ja viemään Juha Salon päänahkaa, sehän on selvä", myöntää Lindroos, jonka tämä kausi on lähtenyt huomattavan paljon paremmin alkuun kuin edellinen.

Vuoden 2010 kausi ei tuolloin kaksivetoisten ja nuorten hallitsevalta Suomen mestarilta Lindroosilta oikein lähtenyt käyntiin kuten olisi toivonut. Tekniikkaongelmat pilasivat kisan niin Rovaniemellä kuin Mikkelissäkin. Nyt alkukauden tilanne on toinen, ja parempi.

Vaikka Rovaniemellä ensimmäisen päivän alkuvaiheissa Lindroosin Subaruun tuli voimansiirto-ongelmia, tuli pohjoisesta kuitenkin kerättyä sen verran hyvin pisteitä, että Lindroos on kolmantena, mutta tasoissa Tuohinon kanssa.
"Nyt on autoon saatu takaisin sellainen etuperä, jollaisella minä tykkään ajaa. Auto tuntuu taas todella hyvältä ja menohaluja riittää", kertasi Lindroos.
"Autosta hajosi Rovaniemellä vetoakselin tumppi, jollaista en ole kyllä koskaan kuullut Subarulle tapahtuvan. No, nythän sekin on sitten nähty", naurahti Joonas:

Lindroos on parin testipäivän aikana hakenut ajotuntumaa isommilla ja välillä pienemmilläkin teillä. Osa oli lumisia, osa täysin puhtaita, ja kilometrejä tuli melkein 100.
"Hyvä ja puhdas, virheetön ajo pitää saada aikaan Mikkelissä, ei sitä Saloa muuten nujerreta", pohtii Lindroos, joka toivoo lähtöpaikastaan, kolmantena autona reitillä, olevan jotain hyötyä.
"Meneehän noi lujaa muutkin, Jarkko Nikara ja Tuohinokin. Järkevästi pitää ajaa, ja pisteitä pitää saada lisää, ilman ei voi jäädä, muuten tilanteet vaikeutuvat loppukautta ajatellen."

Lindroos myös odottaa mielenkiinnolla, minkälainen on Raviradan ensimmäinen erikoiskoe perjantaina.
"Toivottavasti siellä on hieno tunnelma ja paljon katsojia."

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa