Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen uudella Twingolla Mikkeliin

17.02.2011 /

pajunen1.jpg

Mikko Pajusen kilpailukausi alkaa viikonloppuna Mikkelissä. Rallin kolmas SM-osakilpailu toimii ensi-iltapaikkana Pajuselle ja hänen uudelle Renault Twingo R2 -autolleen. Jyväskyläläinen on ajanut uuden autonsa kanssa julmetun määrän testiä, ja nyt vihdoin aika on kypsä liimata myös numerolaput kylkeen.
"Testiä on tosiaan ajettu paljon. Aikalailla on ruuvattu ja säädetty. Ihan viimeisimmät muutokset ovat tiheämpi välitys ja kapeampi raideväli. Nyt ajettavuus alkaa olla minun mieleeni", Pajunen sanoo.

Pientä ja piskuista Twingoa ei ole aiemmin ajettu talvirallissa missään päin maailmaa, joten kokeiltavaa ja pioneerityötä on riittänyt. "Välitys vaihdettiin lyhyimpään mahdolliseen. Meillä on noin 160 hevosvoimaa ja saman verran vääntöä, joten jospa vauhtia tulisi sitä kautta lisää. Lähdetään koettamaan ja katsomaan, mihin vauhti riittää. Tuskin tässä täysin kilpailukykyisiä vielä ollaan muita vastaan. Tai mistä sen tietää", Pajunen pohtii.

Pajusen ja kartanlukija Jani Salon rallikausi lähtee pienen odottelun jälkeen liikkeelle oikein vauhdilla, sillä heti Mikkelin kilpailun jälkeen kaksikko lentää Englantiin, jossa odottaa brittisarjan avausosakilpailu. Ja heti sen perään on taas kiire talven seuraavaan SM-ralliin Kouvolaan.
"Nyt mennään kolme viikkoa aika kovalla vauhdilla. Ihan hyvä, että on kisoja ja pääsee ajamaan. Johan tässä onkin ollut taukoa", Pajunen sanoo.

Mikkelissä ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joista ensimmäinen jo perjantai-iltana. Pajusella on kilpailussa loistava kirittäjä, sillä hänen eteensä starttaa etuvetoluokan viime kauden mestari, toinen Renault-kuski Kalle Pinomäki. Ja Pinomäen Set Promotion -yritys on rakentanut Pajusenkin Renaultin.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa