Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Nikara oli ykkösellä nopein

18.02.2011 / Jarkko Nikara oli ykkösellä nopein

mikkeli-nikara.jpg


Saarijärveläinen Jarkko Nikara jatkaa Ralli SM -sarjassa ja sen kolmannessa osakisassa hyviä otteitaan. SM Vaakuna-rallin ensimmäiselle 2,5 kilometrin mittaiselle erikoiskokeelle Mikkelin Raviradalla Nikara ajoi 0,2 sekunnin pohja-ajan. Nuori mies oli kuitenkin suorituksensa jälkeen täysin eri mieltä.
"Hirveätä hakemista oli ajaminen. Kaamean liukasta oli, radalla oli vielä huimasti lumipölyä ja ilotuliksesta jäänyttä savun tapaista, enkä oikein nähnyt mitään. Hyvä kun läpi päästiin", tuhisi Nikara.

Yllätysnimenä erikoiskokeen kakkoseksi kirjattiin rata-autoilun ja Suomi Cupin luokan 5 hallitseva mestari Mikko Eskelinen vain 02, sekunnin erolla Nikaraan. Eskelinen ajaa tänä vuonna Kosti Katajamäen viimevuotisella autolla, joten pieniä paineita menestynyt kalusto on jyväskyläläiseen aiheuttanut.
"Ei tämä ole ihan niin helppoa kuin ajattelin. Nyt meni kyllä hyvin tämä avauspätkä, tulin tarkasti, enkä hypännyt mitenkään älyttömästi nypystäkään. Huomenna sitten alkaa oikea ralli", tuumasi Eskelinen.

SM-pistetaulukossa SM1-luokan kärjessä oleva hallitseva luokan mestari Juha Salo oli raviradan pätkällä kolmas, eroa Nikaraan kertyi 2,3 sekuntia. Salo oli ensimmäisenä kuljettajana reitillä ja oli maalissa yllättynyt olosuhteista.
"Aivan sika liukasta oli, tuntui, ettei olisi ollut nastoja ollenkaan, ei ollut mitään pitoa. Voi olla, että nyt jäädään 5-10 sekuntia, mutta se tultiin mitä pystyttiin", tuumaili Salo vielä ennen kuin tiesi muiden ajoista mitään.

Mikkelin raviradalle rakennettu yleisöerikoiskoe kärsi kovasta pakkasesta aja tyynestä kelistä. Ennen kilpailun alkua taivaalle ammuttiin todella upea ilotulitus, mutta siitä aiheutunut savun tapainen sumu sekä tien pinnasta ja lumipenkoista noussut lumipöly tekivät maiseman melkoisen tukkoiseksi. Kuljettajien oli vaikea nähdä eteensä.

Ralli jatkuu huomenna lauantaina klo 11.01 alkaen ja silloin ajetaan kuusi erikoiskoetta.

EK:n 1 tuloksia, SM1-luokka:
1) Jarkko Nikara Mitsubishi 2.10,8, 2) Mikko Eskelinen Mitsubishi + 0,2, 3) Juha Salo Mitsubisi 2,3, 4) Janne Tuohino Ford 3,0, 5) Joonas Lindroos Subaru 3,2, 6) Jussi Tiippana Mitsubishi +3,3, 7) Riku Tahko Mitsubishi +3,4, 8) Arto Juolahti Mitsubishi + 3,7, 9) Tapio Vuokila Mitsubishi + 4,8, 10) Kari Ali-Rantala Skoda + 5,3 sekuntia


Vanha konkari Hautamäki oli nopein SM2-luokassa

SM2-luokassa Ville Hautamäki näytti vanhana konkarina nuoremmilleen, kuinka ralli pitää aloittaa - heti vain täysi vauhti päälle. Tunturirallin jälkeen pisteissä kakkosena 10 pistettä Esapekka Lappia perässä ollut Hautamäki onnistui 1,8 sekunnilla päihittämään hallitsevan rallin nuorten suomenmestarin Andreas Ambergin.

Rovaniemellä migreenistä ja auton teknisistä ongelmista kärsinyt espoolainen Jaro Kinnunen sen sijaan onnistui nyt hienosti Mikkelin avauserikoiskokeella.
"Aika liukasta oli totta kai, hyppyri vähän harmittaa, siihen tultiin huonosti, oli vaikea arvioida sitä", murehti Kinnunen maalissa.

SM2-luokan pisteissä vasta seitsemäntenä oleva turkulainen Kalle Pinomäki oli neljänneksi nopein. Ehkei aivan Pinomäelle tuttu avaus, eroa kärkeen kertyi 2,9 sekuntia.
"Pisteitä pitäisi täältä yrittää saada, Äärettömän vaikea oli aloitus, En ole koskaan ajanut talvella, että on näin liukasta. Nuotti tuli kuitenkin hyvin tänään ja kaikki on kunnossa, huomenna alkaa todellinen kisa", jutteli Pinomäki.

Pistejohtaja Esapekka Lappi oli vasta kuudes, eroa pohja-aikaan oli 3,2 sekuntia.

EK:n 1 tuloksia, SM2-luokka:
1. Ville Hautamäki Ford 2.21,3
2. Andreas Amberg Honda + 1,8
3. Jaro Kinnunen Honda + 2,7
4. Kalle Pinomäki Renault + 2,9
5. Mikko Pajumäki Renault + 2,9
6. Esapekka Lappi Citroen + 3,2
7. Mika Savolainen Honda + 3,5
8. Jukka Korhonen Ford + 5,5
9. Marko Mänty Honda + 6,4
10. Juha-Pekka Perämäki onda + 6,5

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa