Facebook Twitter Email Pinterest

SM1-luokan kuljettajien kommentteja

18.02.2011 / SM1-luokan kuljettajien kommentteja

mikkeli-salo.jpg

Juha Salo oli ensimmäinen auto reitillä, ja sen kunniaksi maaliviivalla nähtiin vielä ilotulitussuihkut nyppyrin ylityksessä.

Ralli SM -sarjan 3. osakilpailun SM Vaakuna-rallin avausperjantaina olisi ollut täydellinen, elleivät kova, lähes 30 asteen pakkanen, tyyni tuuleton ilma sekä ilotulituksesta leijumaan jäänyt "pöly" yhdessä lumipölyn kanssa olisi sotkeneet kuvioita. Valaistulla raviradan 2,5 kilometrin mittaisella radalla yleisöllä oli tilaisuus seurata lämpimissä sisätiloissa kuljettajien edesottamuksia. Tunnelma oli hieno, ja paikalla oli reilusti väkeä. Ralli jatkuu huomenna lauantaina klo 11.01 alkaen.

Seuraavassa kommentteja EK:n 1 maalista, missä kuljettajilla oli hetki aikaa kertoa tunnelmistaan.

Juha Salo:
Aivan sika liukasta, tuntuu, ettei ollut nastoja ollenkaan. Tuo sen tekee, kun on jäädytetty, niin ei ollut mitään pitoa. Voi olla, että jäädään 5-10 sekuntia nopeimmasta ajasta, mutta se tultiin mitä pystyttiin. Ei tämä pakkanen mitään sen enempää muuta ajamisessa, keulaa voi laittaa vähän enemmän umpeen kylmältä viimalta.

Janne Tuohino:
Tultiin ihan sievästi. Tuntui kuin hypyn jälkeen olisi rengas mennyt tyhjäksi. Auto tuntui ihan oudolta tai onko ihan äärettömän liukasta, ei mitään vakavaa varmaan. Jokin häikkä tuntuu etukulmassa, muttei varmaan mitään vakavaa.

Joonas Lindroos:
Järkyttävän liukas tuo pätkä, ei minkäänlaista pitoa, meinasi ruveta tulemaan heti alussa, suhteellisen kova aika. Jää on tosi kovaa, ei piikki pure siihen kunnolla.

Jarkko Nikara:
Hirveätä hakemista ja kaamean liukasta. Ja vielä lumipölyä, ei nähnyt mitään, hyvä, että läpi päästiin. Vielä ei voi sanoa autosta, kuinka hyväksi saatiin tässä rallien välissä, huomenna nähdään, miten auto käyttäytyy.

Riku Tahko:
Meillä on lämmöt täysillä autossa, kun ulkona on niin kylmä, hikeä vähän puskee ukoissa. En meinannut uskoa, että pito on oikeasti noin huono ja liukas, meni vähän alku harakoille. Olisi pitänyt ajaa vain sen mukaan, että on liukasta. Oli hyvä, ettei nypystä hypätty täysillä, rikki olisi voinut mennä.

Kari Ali-Rantala:
Hirveästi oli lumipölyä, ettei oikein nähnyt tulla. Ihan älyttömän liukasta, ei voi mitään muuta kuin ihmetellä. Toivottavasti ei jääty ihan hirveästi, mutta vaikeata on. Kaikki on kunnossa, auto toimii hienosti. Huomenna vain kaasu pohjaan, kun lähdetään oikein kunnolla menemään.

Ari Vihavainen:
Särkyi ohjaustehostin autosta, ei voi ajaa yhtään. Hyvä, että särkyi täällä, nyt ehkä ehditään korjata yön aikana.

Jussi Tiippana:
Kyllä oli aika hakemista, päätykurviin löin lisävalot päälle, niin ei nähty yhtään mitään, siellä oli niin hirveä pöly, ei senttiäkään nähty, räpläsin valoja ja ekassa jarrutuksessa meinasi mennä ihan pitkäksi. Käsijarru ei pidä, ja oli ihan hirveän kauheata. Käsijarru ainakin pitää saada pelittämään. Oli kyllä tilanteita noin lyhyellä matkalla.

Tapio Vuokila:
Ihan kivasti tuli, mutten mitään nähnyt eteenpäin. Pölyä ja ruudin savua taisi olla liikaa. Pöly jää paikalleen, kun ei tuule yhtään. Ei auta pitkät lisävalot tässä touhussa nyt mitään.

Arto Juolahti:
Ei tästä nyt tuu mitään, parasta olisi älytä lopettaa. Auto pätkii koko ajan, ei tätä pysty ajaa. Fiilis on mennyt.

Heikki Westerlund:
Nyt huomasi, että kauan tätä on jo tehty. En tiedä, mitä autossa on vikana, jotain outoa on. Yö on aikaa tutkia autoa. Luulin, että takapäässä on jotain vikaa, mutta taisi olla vain niin liukasta.

Matias Therman:
Oli aika liukasta, varovasti tultiin. Huomenna tää homma alkaa, nyt on tämä päivä täynnä, kiitoksia!
Tää nyt oli tällainen juttu, ihan hauskaa.

Mikko Eskelinen:
Tulin ihan hyvin ja rauhassa, kun Tunturissa tuli vähän räyhättyä. Yritin tulla niin nätisti kuin mahdollista, ihan tyytyväinen olen. Tultiin fiksusti omasta mielestä, aika liukasta oli. Autoon riittää kun minä opettelen näitä hommia, Kapanen on ammattimiehiä tuossa vieressä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa