Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokka ekalla tauolla

19.02.2011 /

Ralli SM

Aamun ensimmäinen erikoiskoe muutti tilanteita SM2-luokassa. Kakkosen jälkeen kärkeen nousi Jaro Kinnunen, vain 1,7 sekunnin erolla Kalle Pinomäkeen. Johdossa eilisen jälkeen ollut Ville Hautamäki oli kakkosella vasta viidenneksi nopein, joten Hautamäki tipahti kisassa kolmanneksi, eroa Kinnuseen 2,1 sekuntia.

Esapekka Lappi:
Vilppilähtö tuli kakkosen lähdössä. Liiankin innokkaasti lähdettiin. Pitkä matka oli kennolle, mutta lähdin silti vielä liian aikaisin. Liukasta oli, mutta puolen välin jälkeen lähti tulemaan ihan hyvin. Ei sitä pätkällä huomaa, että on kuumeinen olo, ehkä keskittyminen on vähän huonompaa. Ajo oli vähän sellaista hakemista, pöperöä paikka paikoin, mutta muuten ihan ok.

Ville Hautamäki:
Ihan ok tuli kakkonen, kahdeksan sekkaa tuli silti turpaan, mutta olihan pätkällä mittaakin jonkin verran. Lumipöperö aiheutti siellä vähän harmaita hiuksia, välillä auto meni mihin sattui ja välillä oli taas ihan hyvä pito. Ei ollut helppoa, kun lumi on vielä paikoissa, joista ei voi etukäteen tietää. Edellisten autojen jäljiltä tien pinnasta irtoaa jotain ja sitten riittää pöperöä.

Toni Tahvainen:
Tietä pitkin on tultu, en oo oikein itseeni tyytyväinen. Pöperö haittaa ajamista.

Jukka Korhonen:
Kyllä me yritettiin tulla, mutta isolla tiellä kun ei voi koko ajan mennä kaasu pohjassa. Oli sitten muutama tilanne, kun yritin tulla kaasu pohjassa. Malttia pitäisi nyt olla. Ei ollut onneksi ihan pahoja tilanteita, muuten ihan ok.

Kalle Pinomäki:
Maaliin tultiin ja pätkän lävitse. Tiesin, että hankalaa tulee olemaan varsinkin toi alku. Lunta oli paljon enemmän vielä loppuosuudella, porukka on varmaan ajanut vähän sisäpenkkojen läpi, joten lumipöperöä oli. Ääärettömän hankalaa. Nythän ralli tästä vasta alkaa.

Mikko Pajunen:
Täällä haisee pakokaasu autossa, eikä oo ihmisen. Ei vaikuta pätkällä ajamiseen, mutta siirtymällä tulee vähän kabiiniin ajon aikana. Ei kai se oo vaarallista, siitähän saa vähän adrenaliinia samalla... Säätöä, säätöä tämä on ollut, mutta kyllä se siitä lähtee. Kiristetään vähän. En oikein oo tyytyväinen.

Jaro Kinnunen:
Ensimmäistä kertaa ollaan johdossa luokassa, hyvä niin. Ei silti ihan täydellisesti onnistunut, vähän tilanteitakin oli. Penkkaankin vähän osuttiin, mutta tiellä pysyttiin, onneksi oli penkat. Lunta oli paljon. Ajo meni muuten ihan normaalisti, kaikki meni hyvin. Tunturissa meillä oli eri taktiikka, nyt lähdettiin täysillä. Ei kannata kuitenkaan yliyrittää, joten kyllä tämä tästä.

Andreas Amberg:
Ei oikein ole ollut hyvää kyytiä tänään. Tästä on hyvä jatkaa, sanotaan näin. Kisa ei ole vielä hävitty. Uusi kartturi (Mikko Lukka) on ammattimies, itse voin keskittyä ajamiseen. Kakkonen meni ok, tiellä pysyttiin ja näin, vähän vaihtelevasti pitoa oli, välillä ei, mikä tuotti vähän epävarmuutta, olisi kait pitänyt antaa mennä vaan.

Juha-Pekka Perämäki:
Siinähän se meni. En ole ollut itseeni tyytyväinen tänään. En oikein eiliseenkään ollut tyytyväinen, ei taida olla meikäläisestä miestä vetämään. No, katsotaan nyt, miten tämä tästä etenee.

Kristian Yritys:
Liukasta siellä vähän oli, mutta kyllä sieltä tullaan. Lumi jäi leijumaan pahasti, ei oikein näe mitään.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa