Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokka ekalla tauolla

19.02.2011 / SM2-luokka ekalla tauolla

Ralli SM

Aamun ensimmäinen erikoiskoe muutti tilanteita SM2-luokassa. Kakkosen jälkeen kärkeen nousi Jaro Kinnunen, vain 1,7 sekunnin erolla Kalle Pinomäkeen. Johdossa eilisen jälkeen ollut Ville Hautamäki oli kakkosella vasta viidenneksi nopein, joten Hautamäki tipahti kisassa kolmanneksi, eroa Kinnuseen 2,1 sekuntia.

Esapekka Lappi:
Vilppilähtö tuli kakkosen lähdössä. Liiankin innokkaasti lähdettiin. Pitkä matka oli kennolle, mutta lähdin silti vielä liian aikaisin. Liukasta oli, mutta puolen välin jälkeen lähti tulemaan ihan hyvin. Ei sitä pätkällä huomaa, että on kuumeinen olo, ehkä keskittyminen on vähän huonompaa. Ajo oli vähän sellaista hakemista, pöperöä paikka paikoin, mutta muuten ihan ok.

Ville Hautamäki:
Ihan ok tuli kakkonen, kahdeksan sekkaa tuli silti turpaan, mutta olihan pätkällä mittaakin jonkin verran. Lumipöperö aiheutti siellä vähän harmaita hiuksia, välillä auto meni mihin sattui ja välillä oli taas ihan hyvä pito. Ei ollut helppoa, kun lumi on vielä paikoissa, joista ei voi etukäteen tietää. Edellisten autojen jäljiltä tien pinnasta irtoaa jotain ja sitten riittää pöperöä.

Toni Tahvainen:
Tietä pitkin on tultu, en oo oikein itseeni tyytyväinen. Pöperö haittaa ajamista.

Jukka Korhonen:
Kyllä me yritettiin tulla, mutta isolla tiellä kun ei voi koko ajan mennä kaasu pohjassa. Oli sitten muutama tilanne, kun yritin tulla kaasu pohjassa. Malttia pitäisi nyt olla. Ei ollut onneksi ihan pahoja tilanteita, muuten ihan ok.

Kalle Pinomäki:
Maaliin tultiin ja pätkän lävitse. Tiesin, että hankalaa tulee olemaan varsinkin toi alku. Lunta oli paljon enemmän vielä loppuosuudella, porukka on varmaan ajanut vähän sisäpenkkojen läpi, joten lumipöperöä oli. Ääärettömän hankalaa. Nythän ralli tästä vasta alkaa.

Mikko Pajunen:
Täällä haisee pakokaasu autossa, eikä oo ihmisen. Ei vaikuta pätkällä ajamiseen, mutta siirtymällä tulee vähän kabiiniin ajon aikana. Ei kai se oo vaarallista, siitähän saa vähän adrenaliinia samalla... Säätöä, säätöä tämä on ollut, mutta kyllä se siitä lähtee. Kiristetään vähän. En oikein oo tyytyväinen.

Jaro Kinnunen:
Ensimmäistä kertaa ollaan johdossa luokassa, hyvä niin. Ei silti ihan täydellisesti onnistunut, vähän tilanteitakin oli. Penkkaankin vähän osuttiin, mutta tiellä pysyttiin, onneksi oli penkat. Lunta oli paljon. Ajo meni muuten ihan normaalisti, kaikki meni hyvin. Tunturissa meillä oli eri taktiikka, nyt lähdettiin täysillä. Ei kannata kuitenkaan yliyrittää, joten kyllä tämä tästä.

Andreas Amberg:
Ei oikein ole ollut hyvää kyytiä tänään. Tästä on hyvä jatkaa, sanotaan näin. Kisa ei ole vielä hävitty. Uusi kartturi (Mikko Lukka) on ammattimies, itse voin keskittyä ajamiseen. Kakkonen meni ok, tiellä pysyttiin ja näin, vähän vaihtelevasti pitoa oli, välillä ei, mikä tuotti vähän epävarmuutta, olisi kait pitänyt antaa mennä vaan.

Juha-Pekka Perämäki:
Siinähän se meni. En ole ollut itseeni tyytyväinen tänään. En oikein eiliseenkään ollut tyytyväinen, ei taida olla meikäläisestä miestä vetämään. No, katsotaan nyt, miten tämä tästä etenee.

Kristian Yritys:
Liukasta siellä vähän oli, mutta kyllä sieltä tullaan. Lumi jäi leijumaan pahasti, ei oikein näe mitään.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa