Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos Mikkelissä toinen

20.02.2011 /

Joonas Lindroos ajoi Mikkelin SM Vaakuna-rallissa toiseksi yhdessä kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen kanssa. Kilpailussa oli yhteensä seitsemän erikoiskoetta, joista ensimmäiseksi ajettiin lyhyt raviradan yleisöerikoiskoe jo perjantai-illalla. EK-ykkösen jälkeen Joonas oli viidentenä 3,2 sekuntia kärjessä ollutta Jarkko Nikaraa takana.

Lauantain ensimmäisellä pätkällä Joonas ajoi kolmanneksi nopeimman ajan nousten myös kilpailussa sijalle 3. Eroa kärkeen nousseeseen Juha Saloon oli 13,9 sekuntia ja toisena ajavaan Janne Tuohinoon 2,1 sekuntia. Seuraavalla Lindroos ajoi Tuohinon ohitse toiseksi. Tämän sijan hän piti kilpailun loppuun saakka.

Maalissa eroa voittajaan Juha Saloon tuli tasan 40 sekuntia. SM-pisteissä Joonas on toisena 40 pisteellä. Juha Salolla on viisi pistettä enemmän ja kolmantena olevalla Tuohinolla on kasassa 37 pistettä.
"Olen tyytyväinen ajooni. Kaikki meni muuten ihan hyvin, mutta viimeisellä EK:lla haittasi edellä pyörähtäneen Tuohinon nostattama lumipöly, joka jäi leijumaan paikalleen. Se haittasi näkyvyyttä niin, että kerran pudottiin nuotiltakin ja parkkeerattiin yhdessä risteyksessä penkan viereen. Sitten meni vielä lasi huuruun, ja kun rupesin hapuilemaan lasin lämmitintä päälle, lipsahti vahingossa keskilukon ohjelma vääräksi loppupätkälle", kertaa Joonas kilpailua.

Seurava ja talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Kouvolassa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa