Facebook Twitter Email Pinterest

Toffe Dahlström toinen Fiesta Trophyssa

20.02.2011 / Toffe Dahlström toinen Fiesta Trophyssa

Mikkelissä ajetussa ralliautoilun SM-sarjan kauden kolmannessa ja sen yhteydessä ajettavassa Mad-Croc Fiesta Trophy -rallisarjan avauskilpailussa espoolainen Christoffer Dahlström, 30, piti Ford Fiesta -merkkiluokan toiseksi kiireisintä kyytiä. Vaikka tasaisen varmasti vauhtiaan kilpailun aikana nostanut Dahlström ja kartanlukija Kari Kemppainen kärsivät jäätävistä olosuhteista, vääntyneistä ohjauskulmista sekä spinnauksesta johtuneesta aikahukasta, olivat he maalilipulle saapuessaan tyytyväisiä miehiä.

"Debyyttikilpailu uudella Ford Fiesta R2 -ralliautolla tarjosi monenlaista tapahtumaa. Autoa ostettaessa teimme päätöksen jättää lämmityslaite siitä pois. Sen kyllä nyt huomasimme, kun ohjaamossa oli yhtä suuret pakkaslukemat kuin auton ulkopuolella. Jaloista ja sormista katosi tunto jo avauserikoiskokeella, ja vaikka kuinka yritimme pitää itsemme lämpöisinä, ei kilvanajosta tahtonut aluksi tulla mitään. Ehkä seuraavaan ralliin asennamme lämmityslaitteen takaisin", Dahlström kertoo.

"Vauhtijyvä alkoi vähitellen löytyä ja pikkuhiljaa pääsin kiinni uuden Ford Fiesta R2 -ralliauton saloihin. Erikoiskokeelta 2 aikani
paranivat, kunnes rallin loppuosalla ajourassa ollut iso kivi iski vanteeseen niin kovasti, että ratti vääntyi luonnottomaan asentoon eikä auto sen jälkeen tahtonut enää kunnolla kääntyä mutkiin. Sen seurauksena spinnasin ahtaassa kohdassa ja autoa vekslatessa paloi kohtuuttomasti aikaa. Onneksi pääsimme maaliin, ja siksi näihin tapahtumiin nähden olen
tyytyväinen. Mad-Croc Fiesta Trophy -rallisarjan osakisan toinen sija oli mahtava bonus hieman erilaiselle rallipäivälle", Dahlström kertoo.

Mad-Croc Fiesta Trophy -rallisarjan toinen osakilpailu ajetaan jo parin viikon päästä Kouvolassa. Onnistumisen suuria tunteita Mikkelin SM-rallin maalilipulla kokenut Dahlström lupaa ajaa niin lujaa kuin vain osaa 31-vuotisten syntymäpäiviensä kanssa samaan aikaan ajettavassa SM O.K. Auto -rallissa.

"Mikkelin SM-rallin Fiesta-merkkiluokan toinen sija antoi runsaasti itseluottamusta omiin tekemisiin. Seuraavaksi haen lisää vauhtia testipätkältä, ja toivottavasti Kouvolassa juhlitaan syntymäpäiviä osakisan korkeimmalla palkintokorokkeella. Tosin vielä tässä vaiheessa aikaero SM-kärkisijoja ajaneeseen ja Mad-Croc Fiesta Trophy -merkkiluokan
voittaneeseen Jukka Korhoseen on vielä kohtuuttoman paljon ja siksi töitä pitää paljon tehdä, jotta aikaero saadaan kurottua. Toisaalta ralliautoilu on siinäkin mielessä varsin mukava laji, että siinä voi tapahtua mitä tahansa. Yrittänyttä ei laiteta ja siksi Kouvolassa laitetaan kaikki osaaminen peliin", uskoo Dahlström itseensä.

Lopputulokset SM Vaakuna ralli, Mad-Croc Fiesta Trophy luokka:
1. Jukka Korhonen & Janne Rönkkö, Ford Fiesta R2, 1:00:01,7
2. Christoffer Dahlström & Kari Kemppinen, Ford Fiesta R2, + 6:18,8 sek
3. Kari Hytönen & Heidi Koppe, Ford Fiesta R2, + 6:52,5 sek
4. Janne Berg & Sami Jokioinen, Ford Fiesta R2, + 9:13,7 sek

Mad-Croc Fiesta Trophy epävirallinen sarjatilanne 1/7 osakilpailua:
1. Jukka Korhonen, 15+7+5 = 27 pistettä
2. Christoffer Dahlström, 12+0+5 = 17 pistettä
3. Kari Hytönen, 10+0+5 = 15 pistettä
4. Janne Berg, 8+0+5 = 13 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa