Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-kommentteja maalista

20.02.2011 / SM2-kommentteja maalista

sm-kinnunen.jpg

Jaro Kinnunen-Mikael Korhonen sijoittuivat kolmanneksi Mikkelin SM2-luokassa.


Toisen huollon jälkeen kilpailijat ajoivat SM Vaakuna-rallissa vielä kolme erikoiskoetta, ja paljon tapahtui noillakin. SM2-luokan viimeiset kuljettajakommentit kerättiin maalin jälkeiseltä kokooma-alueelta, jossa kummankin SM-luokan viisi parasta odottivat vuoroaan palkintokorokkeelle juhlittavaksi hienosti menneen kilpailun jälkeen.


Esapekka Lappi:
Nesteet tuli kuutosen jälkeen pihalle. Tungettiin sinne urheilujuomat ja lunta. Lämmöt pysyivät sitten seiskapätkällä ihan hyvin, mutta nyt on 140:ssa. En mä usko, että auto lähtee enää edes käyntiin. Voi olla, että pitää työntää palkintokorokkeelle. Jokin letku ehkä räjähti tai jotain, ei sinne näe, mikä on vikana. Viitospätkä tuli hyvin, Jukka tosin ajoi vieläkin kovempaa siellä. Kuutonen kuulemma meni ajallisesti hemmetin hyvin. Jos me nyt voitettiin, tässä pistejohto kasvaa, hemmetin hieno homma.

Ville Hautamäki:
Meneekö tää radioon. Ei? Ihan päin v...a meni... Ei tästä mitään tule. Yritin minä ajaa niin kuin pitää, mutta varsinkin seiskapätkä, ei hemmetti vie, se oli koko ajan pöperöllä, pitkin penkkoja mentiin, en mä nähnyt mitään, sama oli jo kuutosellakin. Viimeisellä pätkällä pistin lisävaloja päälle, pois, yritin omilla lyhkäsillä, omilla pitkillä... ilmeisesti nää nuoret kaverit tohtii vain laskee vaikkei ne näekään mitään.

Viides ollaan tänään. Likeltä on menty jostain, meiltä puuttuu kahdelta puolelta peilitkin... kun ei nää mitään, sinne vain puitten keskelle ja sitten kolisee. Aina kuului kopsahduksia sieltä täältä, kun ei nähnyt mitään, ei tiennyt mitä tapahtui... kun ei nää edes minne pitäis mennä. Yhden sillankaiteen huomasin, kun mentiin 30 sentin päästä 150:n vauhtia. Se oli kuutosella semmonen nypyn ylitys, ja siinä oli sellaisia lyhkäisiä kurveja. Oikein säikähdin, kun yhtäkkiä vilahti sillan kaide ihan auton vierestä. Kun ei näe, niin ei näe. En minä ainakaan uskalla ajaa, kun ei näe pitemmälle. Vitsi vieköön! No, ei siinä mitään, tavoite talvikaudelle on se, että joka kilpalusta otetaan niin hyvät pisteet kuin mahdollista, kesällä sitten yritetään ajaa voitosta. Kyllähän tämä semmoinen historic-peli rupee olemaan näitä uusia vehkeitä vastaan, mutta kesällä tällä pystyy voittamaan, talvella ei. Tai hyvä kuski voi pystyä, mutta minä en.

Jukka Korhonen:
En käsitä, miksi jäätiin näillä kahdella hämärällä, usvaisella pätkällä. Tultiin kyllä sen mitä päästiin, ja tulin rohkeasti siihen sumuunkin. Mielestäni en tullut edes varovasti, kyllä mä rohkeasti yritin tulla. Ei ollut mitenkään liukasta eikä pöperöistäkään. Vainionpään Jussia viimeisellä pätkällä väistettiin. Se oli varmaan pyörähtänyt siellä. Kokonaisuutena semmoinen seiska miinus päivä, en oikein hyvää arvosanaa antaisi. En tiedä, onko tässä nyt vähän rytmi hukassa niin kuin Jari-Matilla rRuotsissa, sitä reuhaa ja rypee välillä ja sitten taas tulee hyviä aikoja. Pitää nyt vähän niputtaa näitä asioita. Paljon pitää treeniä ajaa ennen Kouvolaa ja valmistautua vielä paremmin. Tänne valmistautumisessa oli vähän liikaa kiireitä, en kerinnyt oikein kunnolla keskittymään kisatapahtumiin.

Kalle Pinomäki:
Ihan mukavasti meni loppulenkki. Ja oli oikein yritystäkin viitosella Hasan pätkällä. Sitten tuli autoon jokin mystinen homma, eikä se oikein käynyt kunnolla. Piti sit huudattaa moottoria eikä se sit oikein edennyt. Ihan tyytyväinen olen, toisena varmaan ollaan tuloksissa. Tosi mukavaa, että oli enemmän jätkiä siellä kärjessä ja vähän uusia autojakin. Se on hyvä tälle luokalla, Porukka näkee, että monenlaisilla autoilla voi pärjätä, eikä homma ole siitä kiinni, kuinka paljon on tehoa. Tää oli hieno kisa. Epäonnea ja pikkuprobleemaa tulee aina, se vain kuuluu jotenkin asiaan.

Jaro Kinnunen:
Kyllä maistuu kolmas sija hyvältä, ei voi muuta sanoa. Vääntyneestä takapyörästä näkee vähän osviittaa siitä, minkälaista loppulenkillä oli. Varmaan iskari tyhjeni, jotain sieltä on rikki, en ole tutkinut sen tarkemmin. Viimeisellä pätkällä tämä sattui, aika lopussa, ihan pikkusen se häiritsi, mutta ei voi mitään sen piikkiin pistää. Oli hyvä suoritus, tasainen ja vauhtia riitti.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa