Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen johtaa Fiesta Trophya

21.02.2011 / Jukka Korhonen johtaa Fiesta Trophya

Mikkelin SM-rallin yhteydessä alkoi myös Mad-Croc Fiesta Trophy -rallisarja, jonka avauskilpailussa oli seitsemän kilpailijaparia kisaamassa sarjapisteistä ja hyvistä palkinnoista.

Kova pakkanen ja lumiset tiet toivat lisää haasteita kuljettajille. Ennakkoon kovinta vauhtia arveltiin pitävän Nilsiän Jukka Korhosen tai Viron Egon Kaurin.

Kilpailun reitti oli viime vuodesta tuttu Korhoselle, joka ajoi vasta kolmannen kilpailunsa Ford Fiesta R2 -mallilla. Korhonen ja kartanlukija Janne Rönkkö olivat vahvassa vireessä ja he kellottivat Fiesta-sarjan pohja-ajan jokaiselle rallin seitsemälle erikoiskokeelle.

Korhonen saavutti koko SM2-luokan pohja-ajan teknisellä EK:lla 5, mikä kertoo omaa kieltään Fiestan kilpailukyvystä ja ajettavuudesta. Korhonen oli myös koko ajan mukana SM2-luokan kärkikamppailussa sijoittuen lopulta tiukassa kisassa neljänneksi.

"Omassa ajamisessani oli välillä turhaa reuhaamista. Vieläkin kovempaan suoritukseen olisi ollut mahdollisuudet, mutta paras keskittyminen puuttui jostain syystä. Kahdella viimeisellä pätkällä oli paljon usvaa ja näkyvyys heikko. Kokonaisuutena kilpailusta jäi pikkaisen hampaankoloon. Auto pelasi tosi hienosti yhtä ilmanpuhdistimen jäätymistä lukuun ottamatta", Korhonen ynnäsi.

Korhonen voitti Mad-Croc Fiesta -sarjan osakilpailun ylivoimaisesti. Kovaksi kirittäjäksi ennustettu Viron kaksinkertainen mestari Egon Kaur ei onnistunut ajamaan ehjää suoritusta ja hän menetti myös runsaasti aikaa kolmannen EK:n ulosajossa. Kaur oli pettynyt tulokseen, joten hän päätti keskeyttää viimeisen EK:n jälkeen. Tekniset viat keskeyttivät kahden kilpailijan matkan, kun Teemu Horkama kärsi sähköviasta ja Niko Nieminen moottoriongelmasta.

Luokan kakkospalkinnon pokkasi Christoffer Dahlström, joka kilpaili nyt ensimmäistä kertaa Fiesta R2 -mallilla Kari Kemppisen kanssa.
"Vauhti alkoi vähitellen löytyä ja pääsin kiinni uuden ralliauton saloihin. Rallin loppuosalla ajourassa ollut iso kivi iski vanteeseen niin kovasti, että rattikin vääntyi eikä sen jälkeen peli tahtonut enää kunnolla kääntyä mutkiin", Dahlström kertasi.

Kolmanneksi sarja-avauksessa sijoittunut Kari Hytönen teki jälleen takuuvarmaa työtä ja nautiskeli kisasta saksalaisen kartanlukijansa Heidi Koppen kanssa.
"Lumisella ja uraisella tiellä auton käyttäytymisessä on vielä opeteltavaa, kun tämä kilpuri eroaa edellisistä autoistani", Hytönen totesi.

Takavetoisen ralliauton puikoista tuoreeltaan etuvetoisen Fordin ohjaamoon siirtyneelle Janne Bergille ja kartturi Sami Jokioiselle Fiesta oli vielä niin outo kilpuri, ettei kaksikon oikeasta vauhdista saatu kunnon kuvaa. Heille lohkesi sarjan ensimmäisestä osakilpailusta neljänneksi korkeimmat pisteet.

Mad-Croc Fiesta Trophyn sarjatilanne 1/7 osakilpailua:
1. Jukka Korhonen, 27 pistettä
2. Christoffer Dahlström, 17 pistettä
3. Kari Hytönen, 15 pistettä
4. Janne Berg, 13 pistettä
5. Egon Kaur, 5 pistettä
6. Niko Nieminen, 5 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa