Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajusen rallikiireet jatkuvat Kouvolassa

03.03.2011 / Mikko Pajusen rallikiireet jatkuvat Kouvolassa

Mikko Pajusen ja kartanlukija Jani Salon härkäviikot huipentuvat lauantaina, kun pari kilpailee Kouvolan SM-rallissa. Kolmen viikon kalenteri on täyttynyt kahdesta SM-osakilpailusta sekä yhdestä Britannian sarjan kilpailusta.
"Onhan tässä menty aika kovin joka suuntaan. Keskiviikkona vielä testataan autoa, ja sen jälkeen ryhdytään keskittymään viikonlopun kisaan. Kun me olimme Englannissa, huoltotiimi laittoi auton täällä Suomessa sillä välin kuntoon. Vähän siinä takakulmassa oli laittoa edellisen osakilpailun jäljiltä", Pajunen kertoo.

Pajunen ajaa Renault Twingolla molemmissa sarjoissa. Suomen auto on silti hieman erilainen kuin brittisarjan työkalu.
"Periaatteessa autot ovat samanlaisia, mutta eroavaisuuksiakin on. Suomessa meillä on lyhyempi välitys, kapeampi raideväli ja vähän erilainen alusta. Suomen auto on saatu ajoltaan nyt tosi hyväksi. Kyllä autolla ehtii, kunhan tie on sopiva. Sellaiset kiihdytykset 0-vauhdista ovat tietysti pahoja, kun voimaa ei kuitenkaan ole liikaa", Pajunen tietää.

Pajusen ja Salon pistesaldo kotimaassa näyttää vielä yhden osakilpailun jälkeen nollaa. Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä vauhti kuitenkin riitti heti kylmiltäänkin kärkitaisteluun. Kaksi viikkoa sitten sekuntitaistelu päättyi keskeytykseen. Britanniasta on taskussa onnistuminen luokan kakkossijan merkeissä.
"Ajotuntuma on hyvä. Samanlaista vääntöä on varmaan edessä kuin Mikkelissäkin. Kovaa täytyy mennä. Lähdetään vetämään, sillä tavalla ne voimasuhteet sitten selviävät", Pajunen sanoo.

Kouvolassa ajetaan lauantaina seitsemän erikoiskoetta. Kilpailu paketoi SM-sarjan talvikauden. Etuvetoluokan kaikki osakilpailut ovat tänä vuonna päättyneet Esapekka Lapin voittoon. Hän johtaa SM-sarjaa maksimipistein. Pajuselta jäi kaksi ensimmäistä osakilpailua väliin.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa