Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo ei anna muiden yllättää

05.03.2011 / Juha Salo ei anna muiden yllättää

sm-salo.jpg - pienennetty

SM1-luokan kuljettajien kommentteja Kouvolan ensimmäisellä huoltotauolla:

Juha Salo (johdossa):
Ihan jees on mennyt. Ykkönen ja kakkonen meni ihan puhtaasti. Kolmonenkin tuli puhtaasti, mutta kun ennen pätkää oli pitkä tauko, pääsi hiki vähän laskemaan, eikä lähtenyt niin hyvin kulkemaan kuin olisi voinut. Sit vielä jossain viiden kilsan kohdalla oli joitain hemmetin juopuneita. Semmoisessa kirraavassa vasemmassa kaatoivat puun näreen eteen tielle ja jouduin sitä kiertämään. Ei siinä niin paljoa aikaa mennyt, mutta rytmi vähän hävisi. Olivat kaataneet valmiiksi ison puun penkalle ja sit kaatoivat sen tielle, jouduin metrin puolitoista muuttamaan ajolinjaa.

Joonas Lindroos (viides + 21,1):
Vähän tukkoisesti on lähtenyt käyntiin nää pari ekaa. Juha on mennyt kyllä taas kovaa, mutta muiden kanssa saadaan kuitenkin kilvanajoa aikaan. Kolmosella etukulma osui kiveen ja meni tukivarsi, vähän hävittiin, onneksi meni niin lopussa, ettei paljoa hävitty. Kyllä se tästä nyt lähtee.

Janne Tuohino (4:s + 20,2)
Ei vauhti tyydytä tietenkään. Ollaan me kyllä ihan hyvin tultu, mutta jotenkin tuntuu, ettei nyt kulkupuoli riitä. Omasta mielestä tultiin hyvin, mutta ei kuutosella päästä rajoittimelle asti. Auto pelaa kuin ajatus, mutta ei vaan keritä. Testeissä kyllä saaatiin autoa paremmaksi, siltä osin kaikki jees.

Jarkko Nikara (2. + 8,5):
Auto on nyt hyvä, ja suunnilleen mieskin on kunnossa. Hieno keli ja kiva on ajaa. Salo menee kyllä pirun kovaa, voi olla vaikea saada Juhaa kiinni. Ei saa virheitä tehdä.

Ari Vihavainen (8:s + 46,0):
Koetetaan nyt tulla ja yritetään pisteitä kerätä. Ei tällä vauhdilla tule mitään tilanteita, pitäisi kyllä nostaa vauhtia. Mie yritän nostaa kyllä, lupaan, lupaan....

Matti Rantanen (3:s + 17,3):
Ykkönen meni varovasti, muuten ihan hyvin. Ei Saloa varmaan pysty kiinni ajamaan jos ei tee virheitä. Yritetään nyt parantaa omaa tekemistä ja katotaan, pystytäänkö autoonkin saamaan vielä parannusta aikaan, jotta saataisiin lisää vauhtia.

Kari Ali-Rantala (7:s + 41,1):
Ykkösellä ja kakkosella Skoda istui tiehen vähän paremmin, mutta kolmonen tultiiin huonommin, se taisi olla jo vähän liian nopeata. Tiippanaa lähdetään kiinni ajamaan. Kilpaa joudutaan vielä ajamaan, ettei takaa tule kukaan ohi. En ihan tyytyväinen vieläkään ole, raskas on keli, mutta se on kaikille sama. Kovempaa täytyy mennä, katsotaan, lapioidaanko me sitten tuolla...

Jussi Tiippana (6:s + 34.2):
Alku oli vähän hankalaa, meidän tuuri oli, että oli niin lyhyet pätkät, ettei keritty enempää hävitä. Nuottien skaala on pirusti liian hidas. Kesti pari pätkää ennen kuin tottui niihin, skaala kyllä pysyy, mutta edelliseen kisaan nähden on liian hidas.

Heikki Westerlund (11:s + 1.16,9):
Aurinko paistaa, hienoja pätkiä laskea. Mikäs tässä.

Jussi Sipilä (15:s + 2.13,4):
Kakkosella vedettiin hankeen ja ilmanputsari tukkoon, minuutti siellä sitten pöpöteltiin siellä. Vähän liian kovaa tultiin ja on kaikki hakusessa, mutta kyllä tämä tästä lähtee menemään.

Mikko Eskelinen (10:s + 1.10,4)
Alku lähti oikein hyvin, kakkonenkin oli ihan ok, kolmosella osuttiin kiveen vähän ennen loppua, tukivarsi vääntyi ja vetoakseli poikki. Kallion kärki sisämutkassa, nuotituksessa ei huomattu, tiukka oikea mutka, pari kilsaa tultiin ihan matelemalla. Autosta tuli kolmivetoinen. Harmittaa kun ei olis ollu pakko leikata.

Mikko Lehessaari (13:s + 1.33,4)
Aika heikkoa oli toi startti taas meillä, kolmosella saatiin vähän parempaa tulosta. Ei auta kuin loppu vetää ihan sikana. Ei vain tajuttu nuotituksessa, kuinka pirusti täällä pitää mennä. Kun siviilirenkailla nuotitettiin oli tosi liukasta, pää ei oikein oo antanut periksi, mutta nyt suurin piirtein tiedetään, missä mennään.

Timo Hantunen (12:s + 1.30,2)
Aurinkoisesti ja lumisesti mennyt. Kyyti on ollut 26 vuoden jälkeen, aika mukavasti on mennyt. Poikkeuksellisen vauhdikkaasti on menty. Ei ole pumppailtu, mutta sivuluisussa on liian paljon menty. Se on vähän semmoista totuttelua. Mainehan tässä vaan kasvaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa