Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Mänty johtaa SM2-luokkaa

05.03.2011 / Marko Mänty johtaa SM2-luokkaa

2sm2-manty.jpg - pienennetty

SM2-luokan kommentteja O.K. Auto -rallin ensimmäisestä huollosta Tykkimäen moottoriradan Huoltoparkista.

Ville Hautamäki
(5:s + 7,6 sekuntia)
Ihan ok on lähtenyt tämä päivä menemään, ei tässä mitään. Haluaisin kyllä näyttää vauhtiani, mutta onhan siellä nyt sentään Mänty vanhana konkarina johdossa. Kolmosella ajettiin pohjat ja noustiin jo viidenneksi. Kakkosella oli vähän tilannetta, kun Esapekan autoa risteyksessä nostettiin tielle, ei ollut ketään varottamassa. Ei tarvinnut pysähtyä, mutta pöperössä vauhdin kerääminen kesti vähän aikaa. Täällä on niin tiukkaa, yksi kahden sekunnin virhe, ja heti tippuu monta sijaa. Me nautiskellaan.

Kalle Pinomäki (4:s + 5,4):
Ei mitään ongelmia, ja ihan hyvin on tultu, on vain niin tiukkaa. 22 kilsan pätkä ja sekunnin sisään neljä ukkoa, on tosi tiukkaa. Aina lähdetään ajamaan täysillä kilpaa. Vähän on erilainen tilanne tietty, kun ei johdetakaan, muttei mullakaan ihan joka vuosi ole ihan unelmaa ollut. Nyt on semmoinen tilanne, että mitä vain voi sattua, erot on niin pieniä, yritämme kyllä vähän vauhtia nostaa.

Esapekka Lappi (pojat työnsivät pahalle haisevaa autoa) (20:s + 2.49,8)
Nesteet tulivat taas pihalle. Nyt en tiedä, mikä on vikana. Luultavasti joudutaan keskeyttämään, luulen, ettei meillä ole tarvittavia osia mukana. Semmoinen pitkä oikea ennen vasenta nopeata risteystä ja siinä oikeassa rupesin jarruttamaan ja auto pomppasi spoorista pois.Ei ollut mitään pitoa ja mentiin suoraan hankeen ja jäätiin kiinni, ilmanputsari tukkoon eikä enää kulkenut.

Jukka Korhonen (7:s + 14,9)
Luokan isot autot menevät edellä ja ollaan tultu ihan hyvällä rytmillä. Saatiin ne Mikkelin sähläykset karsittua nyt pois. Ihan hyvin on kaikki mennyt, ei oo mitenkään haittaavaa spooriakaan, ihan ok tiet. Täytyy vähän yrittää nyt kiristää loppua kohti.

Jaro Kinnunen (2. + 3,3):
Hyvin on taas tultu, koetettu tulla samalla lailla kuin Mikkelissä. Kaikki on kunnossa, kakkosella itse vähän hölmöiltiin, en ollut tyytyväinen, mutta toi ykkönen tuli hienosti ja kolmonen myös. Tästä on hyvä jatkaa. Kauhean nopeata, saa Hondallakin aika tosissaan painaa. Tuntuu vähän noita R-luokan autoja häiritsevän.

Mikko Pajunen (9:s + 29,9):
Ei ajaminen kiinnosta enää, työnnetään vaan, ei vaan..... meiltä puuttuu yksi osa, moottorin suunnalta jokin metallinen osa pääsi irti. Päästään me nyt ainakin huoltoon. Pakko työntää, että huolto pääsee kylmemmän moottorin kanssa hommiin.

Toni Tahvanainen (10:s +45,4):
Ollaan taas rauhallisesti tultu aluksi, ei vaan ihan kerkiä niin kuin pitäisi. Eihän siinä muuta.

Marko Mänty (johdossa):
Pienoinen yllätys, että johdetaan kolmen jälkeen. Ykkönen meni aika huonosti, siellä oli aika lailla pumppaamista, tahmeaa meno oli, äskeinen tuli kyllä hyvin, siinä oli vähän sykettä.

Jussi Vainionpää (3:s + 5,2):
Voittoa kyllä lähdetään yrittämään. Pitäisi mennä toivon mukaan kaikki niin hyvin, ettei tulisi taas keskeytystä. Saa nähdä, kuinka tässä käy, kun nytkin olisi pakko nostaa vähän vauhtia, ettei noi jätkät tule tuolta ohi. Kolmosella tultiin vähän liian varovasti, ei ihan malttanut loppuun asti puristaa. Eiköhän lähdetä ajamaan noita kahta edellä menevää kiinni.

Anders Amberg (6:s + 11,3):
Ihan mukavasti on mennyt. Kun vain kerittäisiin treenaamaan vähän enemmän, Lukan Mikolta kyllä saatiin paljon hyviä vinkkejä. Taas on ero kärkeen kaventunut, eteenpäin on menty, ja olen tyytyväinen. Toivotaan ettei jäädä enempää.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa