Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohinolle viides sija pettymys

06.03.2011 /

Ralliautoilun SM-sarjan neljäs ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu ei tuonut toivottua menestystä modernia Ford Fiesta S2000 -ralliautoa luotsaavalle Janne Tuohinolle, 35. Dubaissa asuva Tuohino ja kartanlukija Risto Pietiläinen kärsivät moottorin yläkierrosten tehopuutteesta ja sen myötä Kouvolan ympäristössä ajetun rallin seitsemällä erikoiskokeella ja noin 86 erikoiskoekilometrillä hävisivät 46,8 sekuntia rallin voittaneelle ja koko sarjaa dominoivalle kuusinkertaiselle Suomenmestari Juha Salolle.

Ralliautoilun kaksinkertainen suomenmestari ei ollut tyytyväinen ralliautonsa moottorin suorituskykyyn.
"Ennen kilpailua olimme laskeneet, että moottorilla olisi elinikää ollut vielä noin 200 erikoiskoekilometrin verran. Kuitenkin rallipäivän aikana huomasimme, että moottori huohottaa öljyä ja ettei elintärkeillä yläkierroksilla löydy tarpeeksi voimaa. Silti moottoriongelmaa lukuun ottamatta autoni toimi moitteetta ja olen erittäin tyytyväinen omaan ajooni. Hevoset tahtoivat vain olla jo kesälaitumilla", Tuohino kertoo.

"Jos ei erikoiskoeaikoja katsota, niin muuten rallipäivämme oli varsin onnistunut. Koskaan aikaisemmin ei Ford Fiesta Super2000 -luokan ralliautoni ollut ajoltaan näin hyvissä asetuksissa ja siitä iso kiitos kuuluu PrintSport Racingin ammattilaistiimille, joka on tehnyt upeaa työtä autoni kilpailukyvyn saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Harmillisesti tällä kertaa Kouvolan huippunopeat erikoiskokeet eivät sopineet autoni moottorille ja paras terä kilvanajosta jäi puuttumaan", Tuohino jatkaa.

Ralliautoilun SM-sarja jää nyt reilun kahden kuukauden rospuuttotauolle. Tuohino tietää, miten toukokuun puolivälissä ajettavassa seuraavassa osakilpailussa hän palaa rallien voittokamppailuihin.

"Nyt kevättauon aikana autoni tekniikka käydään täysin läpi ja vaihdetaan kaikki kuluneet osat. Tällä toimenpiteellä saadaan myös paimennettua hevosvoimat takaisin moottoriin ja sitä kautta parannettua myös iskukykyäni", Tuohino kertoo.

"Sarjapisteissä olen edelleen kiinni pronssimitalissa. Hopeaan on matkaa viisi ja kultaan 20 pistettä. Toukokuisessa SM Vanajanlinna Rallissa on siis paljon panosta, koska sen jälkeen ajetaan vain kaksi SM-rallia. Enää ei Juha Salolle saisi antaa yhtään siimaa ja etumatkaa pitäisi alkaa kuroa harppauksin kiinni. Kirvestä ei ole kultamitalin osalta heitetty vielä kaivoon ja täysillä tulemme vielä yrittämään", toiveikas Tuohino jatkaa.

Lopputulokset SM O.K. Auto ralli, Kouvola 5.3.2011, SM1-luokka:
1. Juha Salo & Marko Salminen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, 42:47,5
2. Matti Rantanen & Mikko Lukka, Peugeot 207 S2000, + 9,1sek
3. Jarkko Nikara & Petri Nikara, Mitsubishi Lancer Evolution IX, + 11,5sek
4. Joonas Lindroos & Pasi Kilpeläinen, Subaru Impreza WRX STi, + 41,3sek
5. Janne Tuohino & Risto Pietiläinen, Ford Fiesta S2000, + 46,8sek

Ralliautoilun SM-sarjan epävirallinen pistetilanne 4/7 osakilpailua: Top-5:
1. Juha Salo, 67 pistettä
2. Joonas Lindroos, 52 pistettä
3. Janne Tuohino, 47 pistettä
4. Jarkko Nikara, 42 pistettä
5. Ari Vihavainen, 19 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa