Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo palkintoralliin Sardiniaan

21.04.2011 /

JuhaSalo.jpg

Ralli SM -sarjan nelivetoluokan suomenmestari Juha Salo ja kartanlukijansa Marko Salminen lähtevät kilpailemaan FIA:n rallin MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun Rally d´Italia Sardegnaan. Salon kilpailumatkan mahdollistavat Ralli SM -sarjan rengastoimittaja Pirelli sekä sarjajärjestäjä AKK Sports Oy.

"Todella innostuneena odotan tulevaa kisaa. Täytyy oikein hattua nostaa Pirellille ja AKK:lle, että tarjoavat tällaisen mahdollisuuden palkintona suomenmestaruudesta", hehkuttaa Salo.
"Olosuhteet ovat varmasti haastavat, mutta haluan saada hyvän tuloksen aikaan ja näyttää, ettei tässä turhaan olla suomenmestaruuksia ajettu. Tärkeintä on kuitenkin päästä maaliin."

Sardinian MM-ralli ajetaan pääasiassa soralla, Salon olettaa erikoiskokeita olevan nopeista hitaisiin.
"Pääsemme ajamaan testiä kisaa edeltävänä maanantaina ja tutustumaan autoon. Mitään suuria muutoksia en ole suunnitellut autoon tekeväni, uskon heidän siellä tietävän, millä säädöillä on paras ajaa."
"Mielenkiintoista on myös ajaa vanhaa kilpakumppaniani ja edellistä kartturiani vastaan, kun Jari Ketomaa ja Mika Stenbergkin ovat mukana Sardiniassa", pohtii Salo.

Ralli SM:n ja Pirellin yhteistyö on luonut puitteet Salon osallistumiselle. Pirelli palkitsee nelivetoisten SM1-luokan suomenmestarin Pirelli Star Driver -tittelillä sekä osallistumisella yhteen rallin MM-osakilpailuun. Lisäksi italialaisen rengasvalmistajan hyvät suhteet Mitsubishin satelliittitalliin Ralliart Italiaan takaavat Salolle huippuluokan työkalut Sardiniassa.
"Ralli SM -sarjan kilpailijoilla on Pirelli-yhteistyön myötä erinomaiset mahdollisuudet avata omalle uralle ovia myös kansainväliselle tasolle. Tästä erinomaisina esimerkkeinä ovat Pirellin vahva tuki Jari Ketomaan viimevuotiselle SWRC-projektille ja nyt Juha Salon osallistumiselle ensimmäiseen ulkomaiseen, pohjoismaiden ulkopuoliseen MM-ralliinsa", toteaa Kai Tarkiainen AKK Sportsista.

Juha Salolla on aiempia kokemuksia ulkomaisista ralleista Ruotsista (MM-osakisa), Norjasta, Latviasta ja Kiinasta.
"Sardinia on juuri sopivasti ennen Ralli SM -sarjan seuraavaa kisaa Vanajanlinna Rallia, joten ajotuntuman saa mukavasti kohdalleen ennen sitä", pohtii Salo.

Italialaisen Pirellin valmistautuminen omaan "kotikisaansa" on luonnollisesti huippuluokkaa ja rallin MM-sarjasta formula ykkösiin siirtynyt rengasvalmistaja lähteekin tosissaan haastamaan Salon kanssa kilpailevat Michelin- ja DMACK-kuljettajat. Pirelli odottaa Salon nousevan Sardinia-rallin lopputuloksissa korkealle, aina N-ryhmän palkintosijoille saakka, ja osoittavan maailmalle, että Pirelli osaa edelleen tehdä myös rallirenkaita.

Rally d´Italia Sardegna ajetaan 5.-8. päivinä toukokuuta keskuspaikkanaan Olbia Sardinian saarella. Sardinia ei ole N-ryhmän MM-osakilpailu, seuraavaksi niistä pisteistä ajetaan toukokuun lopussa Argentiinassa ennen Suomen MM-osakisaa. Tarinaa kilpailusta päivittäin osoitteessa www.rallism.fi ja ajantasainen tulosseuranta osoitteessa www.wrc.com.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa