Facebook Twitter Email Pinterest

Salo-Salminen jatkavat Sardiniassa

07.05.2011 / Salo-Salminen jatkavat Sardiniassa


Sardinia5netti.jpg

Juha Salon italialaisesta menopelistä rikkoontui vaihdelaatikko Sardinian erikoiskokeella 4, ja keskeytys oli edessä. Tänään lauantaina suomalaiskaksikko pääsee jatkamaan superrallisäännön mukaisesti. Kuva: Mervi Salonen

Sardinian MM-ralli jatkuu tänään lauantaina. Vaikka Juha Salo-Marko Salminen keskeyttivät eilen perjantaina N-ryhmän johtoasemasta, pääsevät pojat tänään vielä jatkamaan kilpailuaan super-rallisäännön mukaisesti.

Suomalaispari starttaa reitille 45. parina Suomen aikaa klo 10.03. Toivottavasti keli ei ole liian pölyinen, sillä Salon edessä starttaa parikin kilpailijaa, jotka ovat onnettoman hitaita suomenmestariin verrattuna. Eilisillä kolmella erikoiskokeella, joilta Salo vielä ajan sai, karkkilalainen oli kaikilla reilusta puolesta minuutista yli minuutin nopeampi.
"Aion ajaa ohi, jos tilanne niin vaatii", lupasi Salo aamulla ennen starttia.

Ralli alkaa tänään lauantaina Suomen aikaa kello 9.00. Päivän huoltotauolle kilpailijat tulevat noin 13.30 ja päivä on päätöksessä noin kello 18.00. Erikoiskokeita tänään on kuusi; kolme pätkää, jotka ajetaan kahteen kertaan. EK-kilometrejä on noin 143, koko reitillä on pituutta noin 400 km.

Reittiin tutustuttuaan Salo kertoi, että lauantain erikoiskokeet ovat erityisesti mieluisimmat hänelle. Luvassa pitäisi olla melko vauhdikkaita ja nautinnollisia pikataipaleita.

Suomalaiskuljettajista Mikko Hirvonen lähtee reitille kolmantena, Juho Hänninen 23:nentena. Matti Rantanen joutui keskeyttämään, kun moottori syttyi yllättäen tuleen. Tiedotteen mukaan moottorin kyljessä oli ollut ammottava reikä. Jari Ketomaa ei startannut lainkaan.

Sardinia-rallin tuloksia voi seurata WRC:n www-sivuilta wrc.com.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa