Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen uskoon vauhtiinsa

11.05.2011 / Jaro Kinnunen uskoon vauhtiinsa

Ralli SM -sarjan kesäkausi käynnistyy lauantaina 14.5. Hämeenlinnan seudulla, kun uudella konseptilla tehty Vanajanlinna Ralli ajetaan nopeatempoisena kisatapahtumana.

Tämä kilpailukausi on alkanut nousujohteisesti Jarospeed-tiimin osalta, kun Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen ovat sijoittuvat SM2-luokan viidenneksi Tunturirallissa, kolmanneksi Mikkelissä ja toiseksi Kouvolan osakilpailussa.

Honda Civicillä kilpaileva Espoon UA:n kaksikko aikoo jälleen mukaan kärkikamppailuun, johon yltääkseen täytyy olla huippuiskussa heti alkumetreiltä lähtien.
"Vanajanlinna Rallissa ajetaan poikkeuksellisen vähän EK-kilometrejä, joten ihan täysillä täytyy puristaa alusta saakka. Mielelläni ajaisin enemmänkin tällaisia nopeatempoisia kisoja", Jaro Kinnunen kommentoi.

"Olen päässyt ajamaan soralla testiä neljänä päivänä, joista kertyi reilut 150 testikilometriä. Luotan auton kilpailukykyyn kesällä, joten vauhdin puolesta uskon mahtuvani jälleen kärkiporukkaan. Mielenkiinnolla odotan tulevaa rallia, että näemme erilaisten kilpureiden voimasuhteet kesäkelillä."

Kinnunen ja Korhonen ovat ahkeroineet talvikauden jälkeen nuotitustreeneissä. Kaksikko on myös hieman muuttanut nuottejaan tarkemmiksi.
"Testeissä myös nuottipuoli tuntui toimivalta, joten lähtökohdat ovat kunnossa kesäkauden avaukseen", totesi kartturi Korhonen.

Jaro Kinnunen ja tiimi ovat viettäneet yhden kevätpäivän myös TV-kuvauksissa, jonka ohjelmatiedoista kerrotaan julkisuuteen myöhemmin.

Niille rallinystäville jotka eivät pääse lauantaina paikalle Vanajanlinna Ralliin, Jarospeed tarjoaa live-seurannan Jaron nettisivuilla. Sieltä löytyy rallin aikana tulostietoa ja kuljettajan kommentteja kilpailun kulusta.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa