Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki valmis kesäkauteen

12.05.2011 /

Ralliautoilun SM-sarja palaa parin kuukauden kevättauolta. Moottorit lyödään käyntiin ja kypäränremmit tiukalle lauantaina Hämeenlinnassa. Kalle Pinomäki ja kartanlukija Matti Kaskinen päättivät talvikauden kaksivetoluokan osakilpailuvoittoon. Turkulainen Renault-kuski on valmiina kasvattamaan voittoputkeaan.
"Kyllä tässä on töitä tehty ja autoa kehitetty. Paljon on uutta moottoria myöten. Erityisesti jousituksen puolella olemme tehneet aika radikaalejakin ratkaisuja. Testeissä ne ovat vieneet autoa eteenpäin. Soralla olemme ajaneet testiä kaksi päivää. Fiilis on oikein hyvä", Pinomäki kertoo.

Lauantain osakilpailu on sangen lyhyt. SM-sarjassa kokeillaan lähinnä Keski-Euroopasta tuttua tapaa, jossa erikoiskokeet nuotitetaan vasta kilpailupäivän aamuna. Reitti on vain viiden erikoiskokeen ja 31 ek-kilometrin mittainen. Vanajanlinna Ralli Hämeenlinnassa palvelee erittäin hienosti ennen kaikkea yleisöä.

"Yleisön ja huollon kannalta tämä on aivan loistava juttu. Mutta toki kilpailijana toivoisi vähän enemmän kilometrejä. Ajaminen on kuitenkin se juttu, miksi tätä tehdään", Pinomäki korostaa.

Pinomäki on SM-sarjassa neljän osakilpailun jälkeen toisena 10 pistettä Esapekka Lapin takana. Lauantain voitosta tarjotaan reitin
lyhyyden vuoksi voittajalle 10 pistettä normaalin 22:n asemesta.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa