Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki valmis kesäkauteen

12.05.2011 /

Ralliautoilun SM-sarja palaa parin kuukauden kevättauolta. Moottorit lyödään käyntiin ja kypäränremmit tiukalle lauantaina Hämeenlinnassa. Kalle Pinomäki ja kartanlukija Matti Kaskinen päättivät talvikauden kaksivetoluokan osakilpailuvoittoon. Turkulainen Renault-kuski on valmiina kasvattamaan voittoputkeaan.
"Kyllä tässä on töitä tehty ja autoa kehitetty. Paljon on uutta moottoria myöten. Erityisesti jousituksen puolella olemme tehneet aika radikaalejakin ratkaisuja. Testeissä ne ovat vieneet autoa eteenpäin. Soralla olemme ajaneet testiä kaksi päivää. Fiilis on oikein hyvä", Pinomäki kertoo.

Lauantain osakilpailu on sangen lyhyt. SM-sarjassa kokeillaan lähinnä Keski-Euroopasta tuttua tapaa, jossa erikoiskokeet nuotitetaan vasta kilpailupäivän aamuna. Reitti on vain viiden erikoiskokeen ja 31 ek-kilometrin mittainen. Vanajanlinna Ralli Hämeenlinnassa palvelee erittäin hienosti ennen kaikkea yleisöä.

"Yleisön ja huollon kannalta tämä on aivan loistava juttu. Mutta toki kilpailijana toivoisi vähän enemmän kilometrejä. Ajaminen on kuitenkin se juttu, miksi tätä tehdään", Pinomäki korostaa.

Pinomäki on SM-sarjassa neljän osakilpailun jälkeen toisena 10 pistettä Esapekka Lapin takana. Lauantain voitosta tarjotaan reitin
lyhyyden vuoksi voittajalle 10 pistettä normaalin 22:n asemesta.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa