Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen pitää uudesta konseptista

13.05.2011 / Matti Rantanen pitää uudesta konseptista

Hämeenlinnan Lammilla asuva Matti Rantanen pääsee kilpailemaan lähes kotiteillään, kun Vanajanlinna Ralli käynnistää SM-sarjan kesäkauden lauantaina. Rantanen ja kartanlukija Mikko Lukka kilpailivat vielä viikko sitten Italian Sardinian MM-rallissa, mutta nyt on edessä vähän tutummat ympäristöt.
"Kaikki kärkikuskit tekevät niin hyvät nuotit, ettei siitä ole kenellekään etua, vaikka aina välillä ajetaan jonkun kotiseudulla. Positiivinen asia on se, että minulla on nyt varmasti paljon tuttuja rallia seuraamassa", Rantanen järkeili.

"Kesän avauskisan nopeatempoinen konsepti on mielestäni piristävä asia. Yleisön ja median on helppo seurata tapahtumaa. Kuljettajien täytyy olla heti hereillä, kun EK-kilometrejä on niin vähän. Alussa menetettyä aikaa tuskin saa enää ajettua kiinni."

Matti Rantanen palaa takaisin tutun N-ryhmän Mitsubishin ohjaamoon, kun hän talvikaudella kilpaili Peugeotin S2000-mallilla.
"Jo talvella vertailin samalla testitiellä molempia kilpureita. Oletin, että S2000 olisi nopeampi, mutta aivan samoja aikoja niillä molemmilla pystyi vetämään."

"Edellisessä osakilpailussa sijoituin toiseksi, joten hyvä tavoite olisi nyt yrittää siitä parantaa yhdellä pykälällä", Rantanen totesi.

Kilpailijat nuotittavat Vanajanlinna Rallin reitin lauantaiaamuna ja kilpailun lähtö koittaa klo 13.00. Viiden erikoiskokeen jälkeen maaliin saavutaan klo 18.30.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa