Facebook Twitter Email Pinterest

Kolme erikoiskoetta takana

14.05.2011 / Kolme erikoiskoetta takana

Ralli SM

Vanajanlinna Rallissa on tässä vaiheessa ajettu kolme erikoiskoetta. Kaksi ensimmäistä meni upeasti aikataulun puitteissa, mutta sitten kolmosella tuli pientä taukoa. Ensin Kari Ali-Rantala osui shikaanissa heinäpaaliin, jota paikalleen saattamiseen tarvittiin järeämpää kalustoa. Hetken odottelun jälkeen kisa pääsi jälleen vauhtiin. Ensimmäisenä erikoiskokeelle lähtenyt Jussi Tiippana ajoi ulos ja osui tien varrella sijainneeseen sähkökaappiin sen verran voimalla, että korjaajaa tarvittiin paikalle ennen kuin turvallisesti päästiin jatkamaan kisaa. Kisan aikataulu viivästyi lopulta puolisen tuntia, joten erikoiskokeelle 4 kilpailijat pääsivät starttaamaan noin klo 17.20.

Juha Salo, johdossa kolmen pätkän jälkeen:
Ihan ok on mennyt, ykkönen meni ihan ok, kakkonen meni ok, tässä perhana puolen tunnin odottelu ihansuotta, ihan jääkylmillä ajaminen ei ollut kovin hauskaa kolmosella. Eka pätkä oli vähän liukasta ekana autona, mutta ei se mitään vaikuttanut. Nythän tästä vasta kisa alkaa.

Joonas Lindroos, kolmas + 6,4 sekuntia:
ykkösellä oltiin vähän nukuksissa, se ei oikein mennyt. Ei mitenkään liukastakaan, mutta auto pelaa hienosti ja ajo sujui, ja tää kolmonenkin nyt tuli suht´ ok. Tää on tätä rallia, vähän sekunteja meni tuolla ykkösellä. Nyt on tosi mieluinen auto, on tosi hyvä ajaa. Pidetään kaasua pohjassa koko ajan, ja katotaan sit vikoilla pätkillä mitä saadaan aikaan.

Jarkko Nikara, viides + 10,7 sekuntia:
Nyt on ongelmia, ei ehdi pysähtyä. Ilmeisesti kytkinongelmia, kun luistaa kovin.

Ari Vihavainen, seitsemäs + 12,4 sekuntia:
Eiköhän me tuloksissa olla siellä missä meidän pitäisikin olla. Kilpailu on hyvä ja kivaa, ollaan nautiskeltu. Kaikki toimii ja kaikki ok.
Matti Rantanen, toinen + 4,3 sekuntia:
Pohjat tuli. Auto istuu tiehen tosi hyvin, vanha sotaratsu on oikein hyvä. Saatiin tuossa piiskattua kolmosella vähän vauhtia ratsuun. Vaikka tosin tuli vähän ohjelmaa parissa kohdissa, no, olihan ainakin yleisöllä jotain katsottavaa, kun tultiin poikittain. Hieman oli pölyä, kun lähdettiin toiselle kiekalle, kun joku Honda lähti eteen, mutta ei se mitenkään haitannut, eikä sen takia ole hävitty, enemmän se on tässä ratin ja penkin välissä se syy.

Kari Ali-Rantala, kuudes + 12,1 sekuntia:
Osuttiin heinäpaaliin, muuten ihan hyvin on mennyt, mutta nyt on ongelmia auton oikeanpuoleisen pyörän kanssa.

Riku Tahko, neljäs + 8,9 sekuntia:
Hemmetin liukasta oli kolmosella, mutta ihan liian varovasti tultiin. Hyvä, että päästiin Tiippanan ulosajon jälkeen kuitenkin ajaa pätkä läpi, ettei tarvinnut aikataulun vuoksi siirtymäksi pistää. Muut pätkät on mennyt ihan ok. Hieno pätkä oli 1&2, koetettiin tulla puhtaaksi. Loppupätkillä kiristetään vielä.

Kristian Sohlberg, kahdeksas + 14,0 sekuntia:
Ei autossa mitään vikaa ole, vaikka siltä voisi kuulostaa, se nyt on vähän vanha ja siinä on vähemmän tehoa kuin muilla. Katsotaan nyt miten ajat paranee, kun saadaan lisää kilometrejä. En aio kuitenkaan mitään typeriä riskejä ottaa.

Heikki Westerlund, 11:s, + 21,8 sekuntia:
Ihan mukavasti on mennyt, ihan keskellä tietä ollaan tultu. Vähän on tullut aika pitkäksi kun on ollut noita taukoja. Kyllä pätkät ovat olleet aika liukkaita, ja varsinkin tämä kolmas, asfalttipätkä oli liukas. Pojatkin on näköjään siellä vähän koheltaneet. Ei siellä kannata hullutella, kannattaa tulla ihan keskellä tietä vaan edelleenkin.

Mikko Lehessaari, 14:s + 31,2 sekuntia:
Tuttuun tapaan alku on taas tultu varovasti. Ykkönen oli hieno pätkä, mutta alku taas kuten aina meillä äärimmäisen varovasti. Toiselle kierrokselle saatiin sitten jo reippaasti lisää vauhtia, mutta ei ihan tarpeeksi sinnekään. Pitäisi jostain saada hirveesti lisää adrenaliinia.

Mattias Therman, 12:s + 22,1 sekuntia:
Oikein hyvä kisa on ollut, tosi hauska oli eka pätkä ajaa kahteen kertaan. Tässä vähän säädettiin tässä kolmosella, piti ottaa vähän varovasti, kun oli toi ulosajo tuossa aiemmin. Kolmisen sekkaa otettiin toisella kiekalla pois ajasta. Ei ollut liukasta, oikein hyvä pito oli.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa