Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Hautamäki sai uuden vaihdelaatikon

06.06.2011 / Ville Hautamäki sai uuden vaihdelaatikon

psm-hautamaki.jpg

Lähes kotikisaansa Lapualla ensi viikonloppuna ajava Ville Hautamäki teki pitkää päivää testatessaan autoaan ja päästessään kokeilemaan kaikenlaisia "pikkujuttuja", joilla ehkä saisi jotain parannusta aikaan.
"Eipä tainnut olla niistä juurikaan apuja, tuntuu, että huonompaan suuntana mentiin, joten unohdan nyt ne jutut", myönsi Hautamäki, joka asuu noin 40 kilometrin päässä Lapualta.

"Sain nyt suorakytkentävaihdelaatikon vakiolaatikon tilalle, ja kyllä oli mukava ajaa. Vaikea kuitenkin arvioida, paljonko se saattaisi tuoda lisää vauhtia, mutta toivotaan, että vauhti siitä vielä paranee."

"Vanajanlinnan Rallin jälkeen saunassa kerroin pojille, että Lapualla on neljä pätkää, joista ykkönen ja nelonen sama sekä kilometrejä jokaisella yli 20. Eivät uskoneet, nauroivat vain", kertasi Hautamäki.

"Kokeilin minäkin nyt tänään testipätkällä ns. kisapituutta, kun ajoi yhtä pötköä 23 kilometriä. Auton vain käänsin pätkän päässä ja painelin toiseen suuntaan. Ihan hyvin sitä meikäläinen jaksoi tuon verran pistää menemään", naurahti Hautamäki, joka SM-pistetaulukossa kakkosena vain kuusi pistettä johtavaa Esapekka Lappia perässä.

Vaikka Hautamäki lähellä Lapuaa ajaakin, ei miehellä ole mitään käsitystä, missä päin pätkät menevät.
"En ole niitä miettinytkään. Riittää, kun tekee pätkille hyvät nuotit, ja miksei sitä jo osaisi tehdä niitäkin, kun yhdeksän vuotta on jo SM-sarjaa ajettu ja nuotteja tehty."
Sääntöjen mukaan kilpailijat saavat ennakkoon ajaa erikoiskokeet kahdesti läpi, joten vaikka pätkiä on nyt vähemmän, ei se lisää tutustumisen määrää.

Lapuan reittijohtajan mukaan pätkät ovat nopeita ja vauhtia riittää.
"Saa sitä vauhtia ollakin. Minun autossani on huiput 200:n paikkeilla, joten sitten pistetään menemään", lupaa Hautamäki, jonka tavoite on edelleenkin SM-kultamitali kauden päätteeksi.

"Etukäteen tuumasin, että talvikisat on ajettava niin, ettei keskeytyksiä tule. Yhtään nollakisaa ei saa olla, mikäli mielii mitaleille. Tiukkaa meille SM2-luokassa tosissaan on. Kaikkiaan 6-7 kuljettajaa on sellaista, jotka voi kisan voittaa, ja kolme sakkiin ajaa jo huomattavasti useampi", kehuu Hautamäki kanssakilpailijoitaan.

"Katsotaan sitten ennen viimeistä pätkää, missä mennään. Ehkä siinä sitten on jokin taktiikka viimeiselle pätkälle laadittava", tuumaa konkari, jonka takana Kalle Pinomäki on vain yhden pisteen päässä ja Jaro Kinnunenkin kuuden pisteen päässä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa