Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo jahtaa kauden viidettä voittoa

09.06.2011 / Juha Salo jahtaa kauden viidettä voittoa

psm-salo.jpg

Lapua isännöi seitsemän vuoden tauon jälkeen rallin SM-sarjan osakilpailua. Lakeuksilla ajetaan lauantaina kauden viimeistä edellinen ralli, jonne startataan Mitsubishi-kuljettaja Juha Salon ja kartanlukija Marko Salmisen johdolla. Salo on kartuttanut 19 pisteen etumatkan Joonas Lindroosiin, joten pohjanmaalaiset rallitiet ovat osaltaan mestaruustaistelun ratkaisuhetkien näyttämönä.
"Näyttää mielenkiintoiselta, kun Rantanen ja Nikarakin ovat jälleen kilpailussa mukana. Miten paljon he pystyvät Lindroosin ja meidän välillä tekemään ja miten kisa lähtee muodostumaan, se on jännittävä nähdä", Salo sanoo.
"Näistä asetelmista on hyvä lähteä Lapualle. Tämäkään kisa ei salli tarkkailua, vaan on heti lähdettävä täyttä liikenteeseen", kartturi Salminen jatkaa.

Neljä viimeistä osakilpailua putkeen voittanut Salo on kauden kulusta mielissään, sillä SM-sarja on edennyt Rovaniemen avauspäivää lukuun ottamatta ilman suuria teknisiä ongelmia. Kuljettaja antaa kiitosta myös Tunturista alkaneelle kartturiyhteistyölle. Salo ja Salminen ovat tehneet tasaisen vakuuttavaa jälkeä kilpailu toisensa perään. Saman suoritustason ylläpitäminen on Lapuallakin kaksikon tavoitteena, joten reitillä edetään jälleen maksimipisteiden perässä.
"Kausi on sujunut hienosti, joten jatketaan samalla sykkeellä myös tämä SM-sarjan loppusuora. Yhteistyö Markon kanssa on pelannut enemmän kuin hyvin. Tulokset kertovat sen puolestaan."

Lapualla ajetaan neljä erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa noin 94 kilometriä.
"Pätkät ovat pitkiä. Siinä on omat puolensa puolesta ja vastaan. Kaikki pitää ajaa, joten ei sillä minulle ole mitään merkitystä. Meitä on odottamassa nopeatempoinen ja kovavauhtinen kilpailu, jossa saamme painaa menemään kaasu pohjassa kovalla kyydillä", Salo ennakoi.
"Niin kuin SM-ralleissa yleensä, ei Lapuallakaan parane ihmetellä, vaan on annettava kaikkensa ja vähän enemmänkin heti ensimmäisestä metristä alkaen. Jos sitä ei tee, muut menee menojaan. "
(-MS)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa