Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo jahtaa kauden viidettä voittoa

09.06.2011 /

psm-salo.jpg

Lapua isännöi seitsemän vuoden tauon jälkeen rallin SM-sarjan osakilpailua. Lakeuksilla ajetaan lauantaina kauden viimeistä edellinen ralli, jonne startataan Mitsubishi-kuljettaja Juha Salon ja kartanlukija Marko Salmisen johdolla. Salo on kartuttanut 19 pisteen etumatkan Joonas Lindroosiin, joten pohjanmaalaiset rallitiet ovat osaltaan mestaruustaistelun ratkaisuhetkien näyttämönä.
"Näyttää mielenkiintoiselta, kun Rantanen ja Nikarakin ovat jälleen kilpailussa mukana. Miten paljon he pystyvät Lindroosin ja meidän välillä tekemään ja miten kisa lähtee muodostumaan, se on jännittävä nähdä", Salo sanoo.
"Näistä asetelmista on hyvä lähteä Lapualle. Tämäkään kisa ei salli tarkkailua, vaan on heti lähdettävä täyttä liikenteeseen", kartturi Salminen jatkaa.

Neljä viimeistä osakilpailua putkeen voittanut Salo on kauden kulusta mielissään, sillä SM-sarja on edennyt Rovaniemen avauspäivää lukuun ottamatta ilman suuria teknisiä ongelmia. Kuljettaja antaa kiitosta myös Tunturista alkaneelle kartturiyhteistyölle. Salo ja Salminen ovat tehneet tasaisen vakuuttavaa jälkeä kilpailu toisensa perään. Saman suoritustason ylläpitäminen on Lapuallakin kaksikon tavoitteena, joten reitillä edetään jälleen maksimipisteiden perässä.
"Kausi on sujunut hienosti, joten jatketaan samalla sykkeellä myös tämä SM-sarjan loppusuora. Yhteistyö Markon kanssa on pelannut enemmän kuin hyvin. Tulokset kertovat sen puolestaan."

Lapualla ajetaan neljä erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa noin 94 kilometriä.
"Pätkät ovat pitkiä. Siinä on omat puolensa puolesta ja vastaan. Kaikki pitää ajaa, joten ei sillä minulle ole mitään merkitystä. Meitä on odottamassa nopeatempoinen ja kovavauhtinen kilpailu, jossa saamme painaa menemään kaasu pohjassa kovalla kyydillä", Salo ennakoi.
"Niin kuin SM-ralleissa yleensä, ei Lapuallakaan parane ihmetellä, vaan on annettava kaikkensa ja vähän enemmänkin heti ensimmäisestä metristä alkaen. Jos sitä ei tee, muut menee menojaan. "
(-MS)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa