Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokan kommentteja huollosta

11.06.2011 / SM2-luokan kommentteja huollosta

Ralli SM

Myös SM2-luokassa tapahtui paljon heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Ensimmäisenä SM2-luokan kuljettajana reitille lähtenyt Esapekka Lappi ajoi ulos ja keskeytti. Andreas Amberg keskeytti tekniseen vikaa, Jaro Kinnusen matka päättyi ulosajoon, samoin Jussi Vainionpään ja Niko-Pekka Niemisenkin.

Seuraavassa SM2-luokan kuljettajien kommentteja tauolle saapumistulosjärjestyksessä (tulostilanne ykkösen jälkeen):

Ville Hautamäki, kolmas, + 17,7 sekuntia.
Uusi laatikko onkin nyt ainoa mikä tässä toimii tällä hetkellä. Yks kolmas osa pätkästä ajettiin ilman jarruja ja ollaan toistakymmentä sekuntia auto parkissa, ei sitä tuolla lailla ainakaan johdeta kisaa. Jarrupoljin on ihan lattiassa, käsijarrulla ja pienempää vaihdetta vaan, mutta ei voinut. Emme ole huomanneet mitä nestevuotoakaan, pakko vain laittaa uutta jarrunestettä ja toivoa että rupee sillä toimimaan. Vaikeaa tulee, jos pitää kaksi pitkää pätkää ajaa tämmöisillä jarruilla. Sitä myötä ollaan varmaan neljä minuuttia ainakin perässä.

Kalle Pinomäki, toinen, + 5,3 sekuntia
Kaikki on suht ok, ei mitään. Vähän oli ajo tökkivää, vähän hankalaa oli. Hankalia paikkoja, ja juuri ne paikat, joihin pitää jarruttaa, on kuutonen silmässä ja moottori rajoittimella, ei ole ihan helppoa. Pitkä pätkä, niin jarrut lähtee jossain vaiheessa heikenee ja muuta, on vaikea löytää se luotto niihin. Kuumuus kyllä tekee huonoa jarruille, loppupätkillä jarrut eivät ole enää kunnossa.

Jukka Korhonen, 5:s, + 21,4 sekuntia
Turhaa tuli otettua vilppilähtö (+ 10 sekuntia), en kerennyt kaikessa tohinassa keskittyä siihen lähtökennoon, ei mitään muuta kuin ihan omaa säätöä vaan... Tosi hyvin meni koko pätkä muuten, ei tullut virheitä. AKK:n rallivalmennusleiristä oli hyötyä, jossain on sanonutkin, että uusia juttuja kokeilin tuolla pätkällä, ajolinjoihin liittyen, oli tosi paljon hyötyä. Yli 200 km ajettiin kolmena päivänä tällä viikolla, on tästä selvästi kyllä apuakin. Kytkimen kanssa on vähän ongelmia, huollossa vaihdetaan, on mukavampi sitten ajaa.

Marko Mänty, johdossa
Kyllä heti kun kytkimen nosti lähdössä, saatiin hyvä maitti päälle ja sit mentiin. Välissä oli pari kilometriä tuttua sprinttipätkää, ei muuten ollut minullekaan mitään tuttua. Monta kertaa näytti mittari kahtasataa, sai siellä painaa oikein tosissaan, mutkiakin oli oikein mukavasti, hieno pätkä oli. Nelosella ei voida paljoa parantaa kun ajetaan toiseen kertaan, sen verran kovaa tultiin jo nyt ykkösellä. Virheet tahtoo kertautuvan, kun liikaa yrittää...

Mikko Pajunen, 6:s, 31,1 sekuntia
Eka pätkä oli nopeaa, niin kuin muutkin. Sataaviittäkymppiä vaan tämmöisellä pikkuautolla tullaan, vähän se puuduttaa näin nopeilla teillä. Jäädään ihan mielettömästi, ei sille mitään voi. Kaasupohjassa tuli asfalttiosuus, kone oli rajoittimella, siinä sitä vaan katteli maisemia, semmosta se oli...

Jarkko Savolainen, neljäs, + 19,4 sekuntia
Jarrujen kanssa meinaa olla pientä probleemaa, en tiedä, pystytäänkö huollossa niille tekemään mitään. Isommalla pykälällä meni vaihtovalolle asti, en tiedä tarkkoja lukemia huippunopeuksista, mutta kai se lähellä kahtasataa on.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa