Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Inkilä otti kiinnityksen Vetomies-titteliin

11.06.2011 / Jari Inkilä otti kiinnityksen Vetomies-titteliin

Ralli SM -sarjan Lapuan ja Keravan osakilpailuissa ajetaan F-ryhmäläisille tarkoitettu Vetomies-sarja, joka tänä vuonna käsittää siis kaksi osakilpailua. Kummastakin osakisasta kerätään SM-taulukon mukaisia pisteitä ja eniten pisteitä haalinut kilpailija kutsua itseään Vetomies 2011 -tittelillä. Lapualla Vetomies-titteliä lähti tavoittelemaan 11 kuljettajaa, joista vain kolme keskeytti.

Lapuan neljällä erikoiskokeella Pasi Hapulahti aloitti kiivaimmin ajaen 2,2 sekunnin pohjat ennen Jari-Matti Tiilikkaa ja Jari Inkilää. Kakkoserikoiskokeella puolestaan Inkilä onnistui 2,1 sekunnilla voittamaan Tiilikan ja Hapulahti jäi pohjista kahdeksan sekuntia. Kahden hyvän pätkäajan jälkeen Tiilikka oli johdossa ennen Hapulahtea. Kolmospätkällä nopein oli Jari Kihlman ja Inkilä kakkonen, millä suorituksella Inkilä meni johtoon ennen viimeistä erikoiskoetta.

Viimeinen pikataival, joka oli siis ykkönen uudelleen, ei täydellisesti Inkilältä onnistunut, vaan Jari Kihlman oli porukan nopein 8,4 sekunnilla ennen Inkilää. Pasi Hapulahti jäi pohjista 9,3 sekuntia.

Kakkossija viimeisellä erikoiskokeella piti Inkilän kuitenkin edelleen johdossa ja näin ollen tamperelainen otti tukevan otteen Vetomies-tittelistä ensimmäisen kisan jälkeen.
"Muuten päivä meni oikein mukavasti, ja yritys oli kaikilla todella kovaa", kertasi Inkilä maalissa.
"Harmillista oli vain se, että vakio1600-luokan autot lähtivät meidän edeltämme ja näin nopeilla teillä olisi pitänyt antaa vähän välimatkaa meihin. Tuli turhia tilanteita pätkillä, kun yhtäkkiä edessä onkin todella paljon hitaammin kulkeva auto", manasi Inkilä.
"Yksikin paikka aiheutti todella ongelmia, kun 190 oli mittarissa viitosvaihteella ja yhtäkkiä pölyn seasta edessä näkyykin toinen auto, siinä sitä tuli tilannetta."

"Päivä oli muuten tosi kiva, tiet olivat hienoja, mutta autot ja varsinkin ukot tuntuivat olevan kovilla. Minunkin piti yhden pätkän jälkeen tulla autosta ulos ja pistää maahan makuulle, otti se sen verran kuville, ihan lämpöhalvauskin olisi voinut tulla", kertasi onnellinen voittaja.

Seuraava Vetomies-kisa on siis Keravalla syyskuun puolivälissä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa