Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki pistejohtoon SM2-luokassa

11.06.2011 / Kalle Pinomäki pistejohtoon SM2-luokassa

p-sm-pod-pinomaki.jpg

Kaksivetoisten SM2-luokassa Marko Mänty jatkoi hurjaa menoaan Lapuallakin. Kovavauhtiset erikoiskokeet olivat kauhajokelaiselle mieleen ja pohja-aika kirjautui Männylle sekä ensimmäiseltä erikoiskokeelta että kakkoselta.
Kolmannella erikoiskokeella Mänty oli vasta neljäs jääden Kalle Pinomäen pohja-ajasta 14,4 sekuntia.
"Vähän suistuttiin pellolle mekin, niin kuin moni muukin on tässä kisassa tänään tehnyt. Incar-kameran materiaalista katottiin, että kymmenisen sekuntia meillä kului ylimääräistä", paljasti Mänty odotellessaan toiseen huoltoon menoa.

Turun Kalle Pinomäki lähti Lapuan kisaan kartuttamaan pistetiliään mahdollisimman suurella määrällä, mutta oikein ei Pinomäki ollut tyytyväinen omaan ajoonsa.
"En oikein saa sitä viimeistä puristusta irti. Ihan hyvin noin muuten menee, mutta rentous puuttuu. Taitaa liikaa mietityttää se, että on pakko saada kerättyä mahdollisimman paljon pisteitä, jotta pysyy mestaruustaistossa mukana", paljasti Pinomäki.

Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä Marko Mänty piti silti vielä johtopaikkaa, vaikka kolmosella Pinomäki oli yltänyt pohja-aikaan. Se nosti turkulaisen viiden sekunnin päähän Männystä.

Ville Hautamäki kärsi koko päivän jarruongelmista, eikä siitä syystä voinut voitosta tänään täysillä taistella.
"Ei voi kunnolla ajaa, kun poljin kolahtelee pohjaan, ei ole mitään luottoa, ei tästä nyt tänään mitään tule", manasi Hautamäki, joka kuitenkin oli Männystä vain noin 21 sekunnin päässä kolmantena.

Jukka Korhonen sortui ykkösellä vilppilähtöön, ja hänen kokonaisaikaansa rasitti siitä hyvästä 10 sekunnin lisäaika.
"Olen muuten todella tyytyväinen omaan ajooni. Virheitä ei tullut, valmennusleiriltä saadut opit kantavat hedelmää ja kaikki on muuten mennyt oikein hyvin", pohti Korhonen.

Mikko Pajunen oli ennen viimeistä erikoiskoetta kuudentena, ja oli jo valmistautunut siihen, ettei tuloksissa voi nousta, sillä muita pienemmällä moottorilla ajava Pajunen ei mahdollisuuksiinsa uskonut. Viimeinen erikoiskoe kuitenkin muutti lähes kaiken.

Marko Mänty ajoi ulos viimeisellä erikoiskokeella ja keskeytti, ja näin Kalle Pinomäki nousi johtoon. Kun vielä Ville Hautamäkikin joutui keskeyttämään tekniseen vikaan, nousi Jukka Korhonen kakkoseksi ja samoin tein Mikko Pajunenkin sai ilokseen todeta olevan kolmas mies palkintokorokkeella.

SM2-luokassa kävi kova kato jo ensimmäisellä erikoiskokeella, kun moni luokan kärkimiehistä joutui jättämään leikin kesken. Ykköselle jäivät mm. SM-pisteissä johdossa ennen Lapuaa ollut Esapekka Lappi, jonka kisa päättyi ulosajoon, pisteissä neljäntenä ollut Jaro Kinnunen ajoi myös ulos ja keskeytti, Andreas Ambergilta, Jussi Vainionpäältä ja Niko-Pekka Nieminenkin olivat keskeyttäneet jo ennen viimeistä erikoiskoetta.

Tuloksia:
SM2-luokka
1) Kalle Pinomäki-Matti Kaskinen Turun UA Renault 51.11,1; 2) Jukka Korhonen-Tuomo Nikkola Nilsiän UA/Nurmijärven UA Ford +32,2; 3) Mikko Pajunen-Jani Salo Jyväskylän UA Renault + 1.30,9; 4) Risto Immonen-Henri Penttinen Joensuun UA Honda + 1.31,1; 5) Antti Rintamäki-Rami Suorsa Lakeuden UA/KR-Team Honda + 2.20,2; 6) Kristian Yritys-Janne Siirilä Alavuden UA/Pohjois-Hämeen UA Citroen + 2.50,2; 7) Ott Täht-Melis Vooro EST Ford + 3.51,7; 8) Janne Berg-Sami Jokioinen SPAUK/Paimion UA Ford + 3.54,0; 9) Kari Hytönen-Teemu Honkonen Jyväskylän UA/Konneveden MK/UA Ford +3.58,5; 10) Christoffer Dahlström-Kari Kemppinen Tapiolan UA/Hyvinkään UA Ford + 4.50,2

SM-pistetilanne 6/7 jälkeen:
1) Kalle Pinomäki 73 pistettä; 2) Esapekka Lappi Pieksämäen UA Citroen 58; 3) Jukka Korhonen 55; 4) Ville Hautamäki 52; 5) Jaro Kinnunen Espoon UA Honda 46; 6) Andreas Amberg AL Myrskylä 34; 7) Toni Tahvanainen Tuupovaaran MK Honda 27; 8) Marko Mänty 24; 9) Kristian Yritys 23; 10) Mikko Pajunen ja Jussi Vainionpää Oulun UA Honda 20 pistettä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa