Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantasen kisan pilasi bensavuoto

12.06.2011 /

Matti Rantanen lähti päättäväisesti kirkastamaan edellisen SM-rallin kakkossijaansa lauantaina ajetussa Lapuan SM-rallissa. Lammin UA:n kuljettajan vauhdissa ei ollutkaan mitään moitteen sijaa, kun hän ajoi pohja-ajat kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Johtoasema oli siinä vaiheessa 8,7 sekuntia SM-sarjajohtajaan Juha Saloon Tämä kärkikamppailu päättyi harmillisesti jo EK:n 3 maaliin, jossa Salon auto syttyi palamaan.

Rantanen ja kartanlukija Mikko Lukka suuntasivat siitä kohti viimeistä huoltoa ja huomasivat omassa autossaan bensan tuoksua. Huoltopaikalla selvisi, että auton bensatankissa on reikä.
"Jo kolmannella pätkällä ihmettelin, kun polttoaine kävi vähiin. Tulin sen pätkän lopun aika varovasti, mutta se silti riitti nopeimpaan aikaan", Rantanen ihmetteli.

"Huollossa selvisi, ettei vuotoa pysty paikkaamaan. Ajoin siitä autoa vielä lyhyen matkan, mutta vuoto jatkui. Kilpakumppani (Salo) oli juuri aiemmin joutunut seuraamaan voimattomana, kun auto palaa täysin poroksi, joten sellaista riskiä en halunnut ottaa."

"Edessä olisi ollut vielä yksi reilu 20 kilsan erikoiskoe ja siirtymät päälle ennen maalia. Pettymys on nyt erittäin suuri, kun melkoisen selkeä ykkössija lipui käsistä. Minulla oli ennen viimeistä pätkää 38 sekunnin etumatka, mutta sillä ei ole enää merkitystä", Rantanen tuskaili.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa