Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytöselle repullinen SM-pisteitä

15.06.2011 / Kari Hytöselle repullinen SM-pisteitä

Ralliautoilun SM-sarjan kuudes ja Mad-Croc Fiesta Trophy -rallisarjan neljäs osakilpailu toi jyväskyläläiselle Kari Hytöselle mukavan pistepotin, jonka myötä hän ja kartanlukija Teemu Honkonen saivat kasvatettua Ford Fiesta -merkkiluokan kakkossijansa kahdeksaan pisteeseen.

Vaikka piste-ero kasvoi, ei rallin maalilipulle SM2-luokan yhdeksänneksi ja Mad-Croc Fiesta Trophy -rallisarjan neljänneksi kiireisimpänä saapunut Hytönen ollut tyytyväinen kilpailupäiväänsä. Fiesta-merkkiluokan kakkossijasta hän jäi vain 6,8 sekuntia ja kolmannesta sijastaa 4,5 sekuntia.

Lapuan ympäristön +32 lämpöasteen helteessä ajetuilla neljällä erikoiskokeella ja noin 100 erikoiskoekilometrillä Hytönen kävi tiukan taistelun nuoren virolaisen Otto Tähtin ja varsinaissuomalaisen rallikonkari Janne Bergin kanssa. Uninen suoritus rallin 23,31 kilometrin avauserikoiskokeella pudotti Hytösen palkintokorokkeelta.
"Huippunopeat ja erityistä tarkkuutta vaatineet erikoiskokeet sekä helle ja pikataipaleiden pinnoille leijumaan jäänyt pöly olivat yhdistelmä, jonka kanssa olin aluksi liian varovainen. Siinä missä ralliautoni toimi koko kilpailun moitteetta ja kartanlukijani Teemu Honkonen teki jälleen kerran virheetöntä työtä, voidaan syyllistä vauhdin puutteeseen hakea vain ja ainoastaan ruorissa olleesta henkilöstä. Aggressiivisemmin olisi pitänyt ajaa", piiskasi Hytönen itseään.

"Ensimmäisen pikataipaleen yli puolen minuutin aikatappio Tähtille ja 12 sekuntia hitaampi suoritus Bergiin aiheutti aikaeron, jota emme muilla rallin kolmella pitkällä erikoiskokeella saaneet kurottua. Silti olen suhteellisen tyytyväinen, koska Mad-Croc Fiesta Trophy -rallisarjan neljänneksi korkeimmat pisteet toivat hallussani olevalle sarjan kakkossijalle kahdeksan pisteen marginaalin", Hytönen kertoo.

MM-sarjan Suomen sorasirkusta odotellessa

Lapuan SM-rallissa Renault Clio R3 -ralliautoa käskyttävä Kalle Pinomäki ja Mad-Croc Fiesta Trophy -merkkiluokkaa suvereenisesti hallitseva Jukka Korhonen ajoivat SM2-luokassa omilla minuuteillaan. Yhdeksänneksi nopeimman suorituksen SM2-luokassa ajanut Hytönen jäi sarjakärkeen nousseesta Pinomäestä melkein neljä minuuttia ja Korhosesta 3 minuuttia 26,3 sekuntia. Hytönen tietää, mistä ero kärkimiehiin syntyy ja kuinka se olisi kurottavissa kiinni.
"Kärjen saavuttaminen vaatisi jokaiseen osakilpailuun uusia renkaita ja järkyttävän korkeaa riskikynnystä. Käytännössä nykyistä rallibudjettia pitäisi moninkertaisesti kasvattaa mm. rengasostoksien, vakuutusten ja mahdollisten ulosajoissa syntyneiden vahinkojen korjaamiseksi. Luonnollisesti se vaatisi myös itsesuojeluvaiston unohtamista, mikä ei sitten olekaan ihan helppo homma hoitaa", Hytönen analysoi.

"Kuluvan vuoden tavoitteeni on Mad-Croc Fiesta Trophy -rallisarjan kolmen parhaimman joukossa ja nyt kun olen talvesta lähtien ollut toisena, on tuo tavoite edelleen realistisesti täytettävissä. Toisaalta sarjasta on ajamatta vielä kolme osakilpailua, joista seuraavat kaksi, Virossa ja Latviassa ajettavat osakilpailut jätän väliin ja siten tuo asetelma varmasti kesän aikana muuttuu. En starttaa Baltian osakilpailuihin, koska en ensinnäkin ehtisi lomailla perheeni kanssa ja toiseksi huoltaa ralliautoani Suomen MM-rallia varten", Hytönen jatkaa.

Seuraava ralli 27 vuotta ralliautoilua harrastaneelle Hytöselle on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylässä kilpailtava Suomen MM-ralli, johon hän osallistuu jo 13. kerran.

Lopputulokset Lapuan SM-ralli, 11.6.2011: SM2-luokka:
1. Kalle Pinomäki & Matti Kaskinen, Renault Clio R3, 51:11,1
2. Jukka Korhonen & Tuomo Nikkola, Ford Fiesta R2, +32,2sek
3. Mikko Pajunen & Jani Salo, Renault Twingo R2, +1:30,9sek
---
9. Kari Hytönen & Teemu Honkonen, Ford Fiesta R2, +3:58,5sek

Mad-Croc Fiesta Trophyn sarjatilanne 4/7 osakilpailua: Top-6
1. Jukka Korhonen, 97 pistettä
2. Kari Hytönen, 52 pistettä
3. Christoffer Dahlström, 44 pistettä
4. Otto Täht, 44 pistettä
5. Janne Berg, 39 pistettä
6. Niko Nieminen, 35 pistettä

Ralliautoilun SM-sarjan SM2-luokan tilanne 6/7 osakilpailua:
1. Kalle Pinomäki, Renault Clio R3, 73 pistettä
2. Esapekka Lappi, Citroen C2 R2, 58 pistettä
3. Jukka Korhonen, Ford Fiesta R2, 55 pistettä
---
16. Kari Hytönen, Ford Fiesta R2, 9 pistettä

Ralliautoilun R2-Cup sarjatilanne 6/7 osakilpailua:
1. Jukka Korhonen, Ford Fiesta R2, 86 pistettä
2. Esapekka Lappi, Citroen C2 R2, 72 pistettä
3. Christoffer Dahlström, Ford Fiesta R2, 38 pistettä
4. Kari Hytönen, Ford Fiesta R2, 32 pistettä
5. Janne Berg, Ford Fiesta R2, 29 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa