Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroosilla elämänsä tilaisuus

27.07.2011 / Joonas Lindroosilla elämänsä tilaisuus

Joonas Lindroosilla on elämänsä tilaisuus näyttää tänä vuonna osaamistaan Neste Oil Rallissa. Hän starttaa ralliin tehdaskuljettajana Volkswagen Motorsportin Skoda Fabia S2000:lla. Vuonna 2013 rallin MM-sarjaan autonvalmistajana tuleva VW ajattaa Suomen MM-rallissa Joonaksen ohella myös norjalaista Andreas Mikkelseniä. Loppukauden MM-ralleissa VW testaa myös muita kuljettajakandidaatteja sekä tallina omaa kilpailuosaamistaan ja yhteistyötä kuljettajien kanssa.

Volkswagen Motorsportin johtaja Kris Nissen sekä konsultti Carlos Sainz antavat molemmille kuljettajilleen ohjeeksi yrittää mennä niin kovaa kuin itsestä parhaalta tuntuu, mutta ehdottomasti tärkein tehtävä on ajaa maaliin. Tämä ei ole helppo tehtävä sanoo Sainz.
"Luonnollisesti haluaa ajaa kovaa ja näyttää parhaansa, mutta aina pitäisi myös päästä maaliin. Tämän balanssin löytäminen on rallikuljettajan vaikein tehtävä."

Joonas on ajanut kaksipäiväiset testit kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen kanssa ja kilometrejä Skodalla on kertynyt noin 150. Joonakselle auto sopii hyvin.
"Auto oli hyvä jo heti ensimmäisillä vedoilla. Testipäivän aikana kokeiltiin erilaisia säätöjä ja niiden tuloksena auto on nyt aivan huippu. Yhteistyö tiimin kanssa toimii kuin unelma. Tämä on juuri sellaista, mitä työtä haluaisin tehdä", iloitsee Joonas.

Omana tulostavoitteenaan Lindroos kertoo olevansa S2000-luokan viiden parhaan joukossa. Tuota tulosta hän ei kuitenkaan lähde tavoittelemaan väkisin.
"Katsotaan sitten vasta maalissa, mikä se sijoitus on."

Neste Oil Ralli starttaa tulevana torstaina Jyväskylän Paviljongista kello 16.00. Ensimmäisenä erikoiskokeena ajetaan Lankamaa, jonne ensimmäinen kilpailija lähtee kello 17.13.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa