Facebook Twitter Email Pinterest

Ari Vihavainen nautiskellut kesätauolla

22.08.2011 / Ari Vihavainen nautiskellut kesätauolla

p-sm-pod-vihavainen.jpg

Mäntyharjulainen Ari Vihavainen voitti Lapualla ajetun Ralli SM -sarjan osakilpailun kesäkuun puolivälissä. SM-sarjassa alkoi sen jälkeen kesätauko, joka päättyy Keravalla ajettavaan sarjan päätöskilpailuun syyskuun puolivälissä.
Vihavaisen SM-pistepottikin kasvoi kerralla sen verran reippaasti, että miehellä on mahdollisuus pronssiseen mitaliin kauden päätteeksi.
"Hyvä tässä on ollut olla koko kesän Lapuan voiton jälkimainingeissa. Sitähän sanotaan, että mies on ihan just niin hyvä kuin viimeinen kilpailunsa, joten...."

SM1-luokan kulta- ja hopeataistelu käydään Juha Salon ja Joonas Lindroosin kesken. Vihavainen on kiinni pronssisessa, mutta niin on Jarkko Nikarakin. Teoreettiset mahdollisuudet on vielä Riku Tahkolla ja Jussi Tiippanallakin, mutta se vaatisi jo Vihavaisen ja Nikaran keskeyttämistä.
"Tosi asia on, että jos Jarkko saa ajaa ongelmattoman kisan, ei meillä ole mitään mahdollisuuksia. Nikaran vauhti on selvästi meitä parempaa", antoi Vihavainen tunnustusta saarijärveläiselle.
"Luovuttanut en kuitenkaan missään tapauksessa ole, eikä näitä mitalijuttuja kannata muutenkaan niin hirveästi mietiskellä etukäteen. Se on jo nähty vuosien saatossa, että vaikka kuinka tekee käsikirjoituksen etukäteen, ei se koskaan kuitenkaan toteudu", pohtii Vihavainen.

Lapuan kisan jälkeen kaksikko Vihavainen-Piira on kuitenkin saanut itseluottamusta lisää. Nuottien teko ja lukeminen onnistui mainiosti Lapuan nopeille teille, joten Keravalle on paljon helpompi lähteä.
"Pohjanmaan tiet olivat sellaisia isompia ja selkäpiirteisempiä, siellä nuotti tuli täsmällisesti ja nappiin. Hienosti meni", kertasi Vihavainen.
"Vaikein rasti oli dopingnäytteen antaminen. Pari tuntia sitä piti puristaa, että näytteen sain aikaan. Mieleenpainuva oli tilannekin, kun minuakin isompi, raamikas mies vieressä tarkistaa, että mistä se näyte pulloon oikein tiristetään", naureskeli Vihavainen.
"Ei kai siinä näytteessä sitten mitään vääriä aineita ollut, kun ei ole mitään sen jälkeen asiasta kuulunut."

Keravan kisaa varten ei mäntyharjulainen vielä ole ehtinyt pistää ajatustakaan. Kauden päätöskisaan ei kuitenkaan lähdetä mitenkään ylimalkaisesti.
"Vaikka kaikki tuppaa aina jäämään viimeiselle viikolle, olisi nyt tarkoitus kuitenkin ehtiä ajaa vähän testiä. Pitäisi saada sellainen rento fiilis ja niin sanotusti lavat auki, jotta Keravalla kaikki onnistuu. Sehän tiedetään, ettei väkisinajosta tule mitään tulosta."

Viime vuonna Keravalla nähtiin erikoiskoe, jossa autoja oli useampia yhtä aikaa erikoiskokeella. Tämän vuoden kisaa ideaa on vielä hieman jalostettu. Pikataipaleelle lähdetään nyt kolmen auton ryppäissä ja 15 sekunnin välein.
"Se on hyvä ajatus. Viimeksi tahtoi vähän kaikkien ajo mennä myttyyn, mutta tämä kuulostaa nyt ainakin paperilla ihan hyvältä suunnitelmalta", pohtii Vihavainen.

Keravan Talotekniikka-10 SM-ralli alkaa klo 9.01 syyskuun 17. päivänä. Kilpailukeskuksena toimii Klondyke Keravalla. Mukana ovat Suomi Cupin luokkien lisäksi junioreiden SM-sarjalaiset, Vetomiehet sekä Historicit.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa