Facebook Twitter Email Pinterest

Esapekka Lappi tiukan paikan edessä

14.09.2011 / Esapekka Lappi tiukan paikan edessä

LappiMessuilla.jpg

Esapekka Lappi on samoilla linjoilla kuin Juha Salokin siinä, että Keravalla on odotettavissa ihan "karmean kova" kilpailu. Pieksämäkeläisellä Lapilla oli kauden kolmen ensimmäisen kisan jälkeen maksimipisteet hallussaan kaksivetoisten SM2-luokassa, mutta on nyt ennen viimeistä SM-osakisaa 15 pistettä johtavaa Kalle Pinomäkeä perässä ja SM-taulukossa kakkosena vain kolme pistettä Jukka Korhosta edellä.
"Se on selvää, että kaikki lähtee kisaan ajamaan ihan täysillä. Tiedän tarkkaan, että totta kai lopulta kaikki on omasta ajamisestakin kiinni, mutta aika hankalalta tuntuu Kallen etumatka saada kiinni. Lopputulokseen vaikuttaa monen muunkin ajaminen", pohtii Lappi.
"Taktiikkana Keravalla on ilman muuta se, että täysillä mennään ja katsotaan sitten kisan jälkeen, miten pisteitä meille kaikille jaetaan."

Lapin 58 SM-pisteestä 52 tuli Ralli SM -sarjan kolmesta ensimmäisestä kisasta. Seuraavista saldo kasvoi neljällä ja kahdella. Viimeisimmästä kisasta Lapualla kesäkuussa Lapin pistesaldoon tuli pyöreä nolla, kun auto lipsahti ulos tieltä ja jäähdyttimen rikkoutumisen vuoksi ajo jäi kesken.
"Se oli sellainen oikealle kääntyvä kurvi, jossa ajolinja oli sellainen leikkaava. Minunkin autoni on sen verran matala, että kun panssari osui mutkassa johonkin, etupyörät ja keula nousivat ilmaan ja siitä sitten lähdettiin", kertasi Lappi tapahtumia.

Erityisen pettyneeltä ei Lappi SM-tilanteeseen suinkaan vaikuttanut, vaikka alkukaudesta näyttikin, että jopa mestaruuteen on mahdollisuudet.
"Ihan tyytyväinen olen SM-hopeaankin, onhan se mitali kirkastunut näin jo viime kaudesta. Kaikkein kirkkain olisi tietty ollut mieluisin."

"Mutta siitä erityisesti olen tyytyväinen, että monet, myös jotkut mediankin edustajat, olivat sitä mieltä ennen kauden alkua, etten voi tällä R2-autolla keretä muiden joukossa. Hyvinhän tällä näköjään on ehditty", kuittaa Lappi.

Ensi kaudelle Lapilla on jo jotain suunnitelmia ja ajatuksia, muttei niistä vielä sen enempää kertonut. Kysymykseen, jatkaako mies vielä samalla autolla ensi vuonna, tuli vastaus hieman empien: saattaapi olla etten jatka. Nelivetoiseenko siirtyminen on edessä?
"Ei sitä vielä tiedä, on sitäkin ajateltu..."

Mutta ennen tätä on vielä edessä Keravan Talotekniikka-10 SM-ralli ja lokakuussa vielä Saarenmaa-ralli, sitten pitäisi tämän vuoden olla niin sanotusti pulkassa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa