Facebook Twitter Email Pinterest

SM2-luokkalaisten kommentteja huollosta

17.09.2011 / SM2-luokkalaisten kommentteja huollosta

Ralli SM

SM2-luokassa oululainen Jussi Vainionpää on pitänyt tasaisen kovaa vauhtia. Pohjat ykkösellä, kakkosella toinen Ville Hautamäen jälkeen, kolmosella kolmas Esapekka Lapin ja Ville Hautamäen jälkeen, nelosella taas pohjat ja viitosella Ville Hautamäen jälkeen taas kakkonen. Pistejohdossa Keravalle lähtenyt Kalle Pinomäki kärsii lievistä teknisistä ongelmista, mutta tässä vaiheessa kisaa näyttää silti vielä siltä, että mestaruus olisi taas turkulaiselle menossa. Pahin kanssakilpaiija Esapekka Lappi joutui keskeyttämään teknisen syyn vuoksi.

Jussi Vainionpää (johdossa):
Ihan jees nyt on mennyt, mutta ei nyt maalailla vielä mitään ylimääräisiä... parantaakin ajoa vielä voi. Vähän on ollut huonoa tuuria kauden aikana, joskin vähän huolimattomuuttakin, kun on joutunut teknisten syiden vuoksi keskeyttämään.

Jukka Korhonen (4:s + 38,5 sekuntia):
Vaihtelevasti on mennyt, on jotenkin ollut vaikea päivä. Ensinnäkin pito vaihtelee ihan hirveesti ja on yritetty löytää sellaista oikeaa rytmiä ja ajotyyliä, ei oo onnistuttu... ja vähän on miehessäkin vikaa. Jostain syystä, en tiedä miksi, en oo saanut tatsia päälle. Spinnasinkin vielä viitosella.

Jaro Kinnunen (3:s + 37,7 sekuntia):
Noustiin kolmanneksi, ja yritetään totta kai nousta vielä tästäkin, mutta se ei oo enää meistä itsestä kiinni. Vaihdelaatikko-ongelmia on ollut. Kakkonen puuttuu kokonaan, ja ykkönen sekä kolmonen pysyy kädellä pitäen päällä. Vähän on ollu hankala ajaa, ja vähän noi ajatkin siitä kertovat. Ajettiin varovasti, että päästäisiin tänne huoltoon ja ehkä voitaisiin jotain vielä tehdä asialle. Nelkyt sekkaa on kyllä aika paljon ottaa kiinni. Ajellaan nyt järkevästi.

Ville Hautamäki (toinen + 4,5 sekuntia):
Mukava on ollut ajaa, ajofiilis on ihan loistava. Auto pelaa nyt kuin unelma. Vähän roikkuja on tullut, mutta hyvin ollaan tiellä pysytty. Nelosella osui vähän etupää kiveen, pikkusen on pyöränkulmat sekaisin. Huollossa saadaan kyllä kuntoon. Ajan muutenkin pienellä harituksella, ja jos haritusta tulee lisää, auto on tosi vikuroiva. Se vähän vie luottamusta pois.

Marko Mänty (7:s + 1.43,4):
Putosin vähän nuotilta tai jotain, siitä suoraan sitten ennen risteystä, luulin olevani oikea-täys-paikassa, siitä mentiin sit suoraan pois tieltä. Yritin tulla sieltä takaisin tielle, ja katsoin paikankin olevan sopiva, mutta siinä olikin ihan täys oja ja siihen sitten pystyyn. Ihan varmasti 500 katsojaa, mutta vain viisi tuli nostamaan. Huusin kitarisat suusta ulkona, että eikö voi tulla nostamaan, mutta ei...

Kalle Pinomäki (5:s + 48,4 sekuntia):
Nyt just ei sitä suurinta ongelmaa ole, mutta auto kävi vain kolmella sylinterillä koko kakkospätkän ja sit kesken kolmosella alkoi vähän paremmin toimimaan. Nyt se käy ihan ok, mutta ei se ihan kunnossa vielä ole. Yhtään ei ole hajua, mistä tämä johtuu, mutta huollossa ehkä voidaan jotain tehdä. Vaikeeta on nyt ollut. Tän päivän aikana on taas nähty, että mitä vaan voi tapahtua. Varmaan maaliin täytyy näillä sijoituksilla tulla, koetetaan taistella.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa