Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnusella ei tuuria kauden päätteeksi

19.09.2011 / Jaro Kinnusella ei tuuria kauden päätteeksi

Tämän vuoden Ralli SM -sarja ajettiin päätökseen Keravan ympäristön sorateillä. Sarjapisteissä viidentenä ollut Jaro Kinnunen omasi vielä saumat mitaleille, mutta se olisi vaatinut aivan kärkisijoitusta.

Jarospeed-tiimin kuljettajakaksikko Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen aloittivat kilpailun varsin vauhdikkaasti, vaikka ongelmat vaihdelaatikon kanssa maksoivat muutamia sekunteja.
"Kakkosvaihde petti laatikosta heti alussa, joten jouduin heittämään tiukoissa mutkissa ykköseltä suoraan kolmoselle. Ekan pätkän maalissa ihmettelin suuresti, että kyyti riitti silti kolmanneksi nopeimpaan aikaan", Jaro Kinnunen totesi.

"Kohta vaihdelaatikon ongelmat lisääntyivät, kun ykkönen ja kolmonen pysyivät päällä vain kädellä pitämällä. Muillakin näytti olleen ongelmia, kun pystyimme pitämään kolmannen sijan hallussamme kisan puolivälissä odottaneeseen huoltotaukoon saakka."

Puolen tunnin huollossa Jarospeed -tiimin huoltoryhmä teki erinomaista jälkeä, kun Honda Civicin vaihdelaatikko vaihdettiin 18 minuutin ennätysajassa.
"Rallin toisella puoliskolla lähdin hyökkäämään ja tavoittamaan kärkikaksikkoa. Harmi vain, kun jokin sähkövika iski EK:lla 6. Moottori sammui aina kovissa jarrutuksissa. Kenties laatikonvaihdon yhteydessä jokin johto vaurioitui, ja se aiheutti tuon ongelman", Kinnunen arveli.
"Menetin paljon aikaa ja ajaminen oli aika riskipeliä sähkövian takia. Päätimme tiimin kanssa keskeyttää, kun mitaleille ei ollut ajamalla mahdollisuuksia."

Vaikka kilpailu päättyi keskeytykseen, se ei lopulta vaikuttanut SM-sarjan tilanteeseen mitenkään. Neljäs sijakaan ei olisi nostanut Jaro Kinnusta viidenneltä sijalta ylöspäin, eikä sijoituskaan pudonnut, kun kukaan ei takaa tavoittanut Espoon UA:n kuskin pistesaldoa.
"Kulunut kausi oli vauhdin ja tulosten puolesta urani paras. Kehitystä täytyykin tapahtua, ja sen eteen tehdään jatkossakin töitä. Ensi vuodelle kehitellään uusia kuvioita, joista kerrotaan kun suunnitelmat saadaan valmiiksi", Jaro päätti.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa