Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Kihlman on Vetomies 2011

21.09.2011 / Jari Kihlman on Vetomies 2011

kihlmankerava.jpg

Ralli SM -sarjan Lapuan ja Keravan osakilpailujen yhteydessä ajetun Vetomies 2011 -sarjan mestari on Kuusamon UA:ta edustava 28-vuotias Jari Kihlman. Nykyään Tampereella asuva ja kauppatieteitä opiskeleva Kihlman oli selvä voittaja 30 pisteellä, sillä kakkoseksi sijoittunut, junioreiden SM-sarjaa ajava Reijo Mattila jäi seitsemän pisteen päähän. Jari Inkilä, joka Lapualla voitti, joutui Keravalla keskeyttämään napaten kuitenkin sarjan kolmannen sijan jo junioreiden SM-mestaruuden varmistaneen Teemu Asunmaan kanssa tasapistein.

Lapuan voittaja Jari Inkilä lähti Keravalle suurin odotuksin, mutta valitettavasti tekniikka petti.
"Jo ensimmäisellä erikoiskokeella meiltä hajosi kytkin. Vetomies-titteliä ajatellen yritimme kaikkemme, että olisimme voineet jatkaa kisaa, mutta pakko oli ensimmäisellä tauolla keskeyttää", kertasi Inkilä.

Keravalla vasta neljänneksi Vetomiehissä sijoittunut Jari Kihlman oli todella tyytyväinen Vetomies-tittelistään.
"Täytyy sanoa, että tämä on upea saavutus kaikkien vaikeuksien jälkeen. Vuonna 2009 ajoin Heinolan F-cupin kisassa niin pahasti ulos ohjausakselin irtoamisen vuoksi, että yhteensä 27 poikkimurtumaa laskettiin meikäläisen jaloissa olleen", kertasi tuore mestari.

"Yhden täyden kauden olin ajanut ennen onnettomuutta, ja vasta viime vuonna ajoin taas pari kisaa. Tänä vuonna on ollut matkan varrella kaikenlaista, joten Keravalla päätavoitteemme oli ilman muuta Vetomies-tittelistä kilpaileminen."

Kihlmanin kausi 2011 alkoi hyvin Rovaniemen Arctic Lapland -rallissa. Suomi Cupin luokasta 6 tuli voitot kumpanakin päivänä.
"Vähän oli hässäkkää sielläkin. Toisen päivän lopussa kartturin lamppu poksahti, ja pudottiin nuotiltakin, joten sanoin hänelle, että pistä nuottivihko kiinni, ajetaan ilman niitä. Ja hyvinhän se sujui, tuli 41 sekunnin pohjat viimeiselle pätkälle", kertasi Kihlman.

Talvella sekä Mikkelin että Kouvolan osakisat jäivät vielä jalkavammojen vuoksi ajamatta, ja Vanajanlinna-rallissa tuli keskeytys moottorivian vuoksi.
"Ei ollut oikeastaan enää mahdollisuuksia Suomi Cupin pisteissä, joten keskityimme täysillä Vetomies-kisaan. Nyt on hieno fiilis."

Kihlman kertoo nauttivansa nuottikisoista, mutta pitää pimeiden kisojen ajamistakin hyvänä treeninä. Ensi kaudelle Kihlman suunnittelee Ralli SM -sarjan puolelle siirtymistä SM1-luokkaan.
"Tarjouksia on kyselty nelivetoisista, ja tällä hetkellä tuntuu, että auton vuokraaminen olisi hyvä ajatus, kun koko tiimi on kuitenkin päivisin muissa töissä. Vuokra-autolla homma pyörisi helpommin", pohtii Kihlman.

Vetomies 2011
1. Jari Kihlman Kuusamon UA 30 pistettä
2. Reijo Mattila Someron UA 23
3. Jari Inkilä Kouvolan Seuduna AU 22
4. Teemu Asunmaa Alavuden UA 22
5. Markus Hellström Salon UA 18
6. Pasi Hapulahti Riihimäen A 15
7. Kalle Soini Kankaanpään UA 12
8. Jari Koski Kauhavan UA 10
9. Sami Liljedahl Ahveniston AU 10
10. Tuomi Virman Orimattilan UA 6
11. Marko Mäkiniemi AL Härmä 4 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa