Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhosesta Pirelli Star Driver

22.11.2011 /

Jukka Korhonen_Pirelli Star Driver 2011 (kuva: Jakob Ebrey)

Jukka Korhosen menestyksekäs kilpailukausi rallien osalta päättyi SM-pronssimitaliin, minkä jälkeen nilsiäläinen ralliautoilija alkoi valmistautua Englannissa ajettuun Pirelli Shoot Out -finaaliin. Tämä finaali sujuikin Korhoselta hienosti, kun viime viikolla suoritettujen testien jälkeen hän sai viikonloppuna tiedon Pirelli Star Driver -voitostaan.

Palkinto on varsin merkittävä taloudellisesti, kun voittaja saa ilmaisen kuljettajasopimuksen Britannian rallisarjaan ensi kaudelle.
"Erittäin hieno palkinto, jonka voittaminen tuli pienenä yllätyksenä. Tiesin toki, että viime viikon testit sujuivat hyvin, mutta silti tämä oli positiivinen yllätys", Korhonen myönsi.

Kilpailun valitsijaraadissa oli sellaisia nimiä kuin moninkertaiset brittisarjan mestarit Jimmy McRae ja Gwyndaf Evans sekä Petter Solbergin kartanlukija Chris Patterson.

"Edellisinä vuosina Pirelli Star Driver -palkinnon on aina voittanut britti tai irlantilainen, joten siinäkin mielessä tämä on kova juttu. "

Tämän vuoden finaalissa oli mukana Korhosen lisäksi yksi kuljettaja Virosta sekä neljä kuskia Britanniasta. Kilpailijat ansaitsivat finaalipaikkansa rallikauden kuluessa, kun jokaisessa brittisarjan osakilpailussa valittiin kilpailun suurin säväyttäjä eli Star Driver.

Jukka Korhonen ansaitsi paikkansa finaaliin voittamalla R2-luokan keväällä ajetussa osakilpailussa, joka oli hänen uransa ensimmäinen ralli Suomen rajojen ulkopuolella.
"Olemme oman tiimini kanssa tehneet osuneita valintoja, koska yksityiskuskilla on yleensä käytössä rajallinen budjetti. Englantiin lähteminen silloin puoli vuotta sitten osoittautui huippujutuksi."

"Palkinto antaa minulle sellaisen semi-tallikuskin aseman, kun kaikki kulut maksetaan Pirellin rengastehtaan toimesta. On hienoa päästä ensi kaudella valmiiseen pöytään brittisarjan osalta, jolloin kalustonani on Skodan R2-kilpuri."

"Tulevasta kilpailukaudesta muodostuu minulle tiivis, kun parhaillaan selvittelemme ralliohjelmaa muiden kisojen osalta", Korhonen kertoi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa